Zere-hoofdjes-pudding en verrukkelijke pudding li ^aHan ffXak am m Ver rukkelij ke pudding Zere-hoof dj es- pudding Bereiding: Van de melk, vanille en de dooier van de eieren een vla maken. Daarna toevoegen: de opgeloste agar-agar, de suiker, het stijfgeklopte eiwit en de rozijnen met wat rum. Blijven roeren, luchtig, tot het schuim zich goed vermengd heeft en dan overgieten in een puddingvorm. Deze pudding is te variëren met choco ladevla, citroenvla of frambozenvla, maar dan zonder rozijnen met rum. Uit: Tong Tong, april 1963 Ingrediënten: 1 kopje suiker 1 lh kopje melk 4 eetlepels meel 4 eetlepels boter 6 eieren, waarvan het wit stijfgeklopt sap en schil (geraspt) van 2 citroenen wat zout Bereiding: Boter en suiker tot room roeren. Dan toevoegen, een voor een: meel, geraspte citroenschil, citroensap, de dooiers, beetje zout. Nu de melk en dan de stijfgeklopte eiwitten. Giet de massa in een ingevette, vuurvaste ovenschotel en zet deze in een matig warme oven in een bak met kokend water. In onge veer drie kwartier de bovenlaag zacht bruin-geel laten worden, de onderlaag moet dan nog crèmig en puddingachtig zijn. Wel goed op de tijd letten! Uit: Tong Tong, mei 1968 Ingrediënten: lh liter melk 4 eieren 1 volle eetlepel maizena 40 gram suiker vanille rozijnen in rum geweekt 1 stang agar-agar uiait

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1999 | | pagina 25