Zere-hoofdjes-pudding en
verrukkelijke pudding
li ^aHan
ffXak
am
m
Ver rukkelij ke
pudding
Zere-hoof dj es-
pudding
Bereiding:
Van de melk, vanille en de dooier van
de eieren een vla maken. Daarna
toevoegen: de opgeloste agar-agar, de
suiker, het stijfgeklopte eiwit en de
rozijnen met wat rum. Blijven roeren,
luchtig, tot het schuim zich goed
vermengd heeft en dan overgieten in
een puddingvorm.
Deze pudding is te variëren met choco
ladevla, citroenvla of frambozenvla,
maar dan zonder rozijnen met rum.
Uit: Tong Tong, april 1963
Ingrediënten:
1 kopje suiker
1 lh kopje melk
4 eetlepels meel
4 eetlepels boter
6 eieren, waarvan het wit stijfgeklopt
sap en schil (geraspt) van 2 citroenen
wat zout
Bereiding:
Boter en suiker tot room roeren. Dan
toevoegen, een voor een: meel, geraspte
citroenschil, citroensap, de dooiers,
beetje zout. Nu de melk en dan de
stijfgeklopte eiwitten. Giet de massa in
een ingevette, vuurvaste ovenschotel
en zet deze in een matig warme oven
in een bak met kokend water. In onge
veer drie kwartier de bovenlaag zacht
bruin-geel laten worden, de onderlaag
moet dan nog crèmig en puddingachtig
zijn. Wel goed op de tijd letten!
Uit: Tong Tong, mei 1968
Ingrediënten:
lh liter melk
4 eieren
1 volle eetlepel maizena
40 gram suiker
vanille
rozijnen in rum geweekt
1 stang agar-agar
uiait