Es L-aiLieLikcelv
Voor in deze zomermaand twee koele,
zoete toetjes, of gewoon om lekker te
snoepen tussendoor.
Steeds voor <5 personen.
hs'
.AastoüK-,
Ingrediënten:
1 zakje agar-agar
2 eetlepels fijne suiker
1/2 liter water
5 nangka's (fijn snijden)
kleurstof (als u dat wilt)
Van de volgende ingrediënten sap
koken:
200 gram goela djawa
2 eetlepels fijne suiker
1/2 liter santen
1/2 theelepel zout
ijsklontjes
Bereiding:
Breng de agar-agar en de suiker in een
halve liter water aan de kook. Als u dat
wilt, kunt u de hoeveelheid over drie
pannetjes verdelen en drie verschillende
soorten kleurstof toevoegen. Giet dit
vervolgens in een platte schaal en laat
het afkoelen in de koelkast.
Daarna snijdt u het in kleine stukjes.
Samen met de fijngesneden nangka's
verdeelt u de gestolde agar-agar over
5 longdrinkglazen, en dan voegt u het
afgekoelde sap toe en een paar ijsklont
jes.
Ingrediënten:
Voor het pannenkoekbeslag:
125 gram meel
1 geklopt ei
een snufje zout
225 cc water
Voor de vulling:
25 gram hungkwe-meel (groene erwten-
meel)
50 gram fijne suiker
300 cc melk, gezoet met vanille
groene kleurstof (als u dat wilt)
frambozensiroop
schaafijs
gecondenseerde zoete melk
Bereiding:
Voeg alle ingrediënten voor het beslag
bij elkaar en maak er een mooi, glad
mengsel van. Maak er 5 dunne pannen
koekjes van met een doorsnee van onge
veer twintig centimeter.
Voor de vulling kookt u het erwtenmeel,
de fijne suiker en de melk, totdat het
gaar is en gebonden. Eventueel de groe
ne kleurstof toevoegen.
Dan bestrijkt u elke pannenkoek met dit
mengsel. Oprollen en in de koelkast
koud laten worden. De pannenkoek in
stukjes van een centimeter snijden en in
een schaaltje leggen. Een flinke laag
schaafijs erop doen, de frambozensiroop
eroverheen gieten, samen met de gecon
denseerde zoete melk.
44 ste jaargang - nummer 2 - augustus 1999
37