Es L-aiLieLikcelv Voor in deze zomermaand twee koele, zoete toetjes, of gewoon om lekker te snoepen tussendoor. Steeds voor <5 personen. hs' .AastoüK-, Ingrediënten: 1 zakje agar-agar 2 eetlepels fijne suiker 1/2 liter water 5 nangka's (fijn snijden) kleurstof (als u dat wilt) Van de volgende ingrediënten sap koken: 200 gram goela djawa 2 eetlepels fijne suiker 1/2 liter santen 1/2 theelepel zout ijsklontjes Bereiding: Breng de agar-agar en de suiker in een halve liter water aan de kook. Als u dat wilt, kunt u de hoeveelheid over drie pannetjes verdelen en drie verschillende soorten kleurstof toevoegen. Giet dit vervolgens in een platte schaal en laat het afkoelen in de koelkast. Daarna snijdt u het in kleine stukjes. Samen met de fijngesneden nangka's verdeelt u de gestolde agar-agar over 5 longdrinkglazen, en dan voegt u het afgekoelde sap toe en een paar ijsklont jes. Ingrediënten: Voor het pannenkoekbeslag: 125 gram meel 1 geklopt ei een snufje zout 225 cc water Voor de vulling: 25 gram hungkwe-meel (groene erwten- meel) 50 gram fijne suiker 300 cc melk, gezoet met vanille groene kleurstof (als u dat wilt) frambozensiroop schaafijs gecondenseerde zoete melk Bereiding: Voeg alle ingrediënten voor het beslag bij elkaar en maak er een mooi, glad mengsel van. Maak er 5 dunne pannen koekjes van met een doorsnee van onge veer twintig centimeter. Voor de vulling kookt u het erwtenmeel, de fijne suiker en de melk, totdat het gaar is en gebonden. Eventueel de groe ne kleurstof toevoegen. Dan bestrijkt u elke pannenkoek met dit mengsel. Oprollen en in de koelkast koud laten worden. De pannenkoek in stukjes van een centimeter snijden en in een schaaltje leggen. Een flinke laag schaafijs erop doen, de frambozensiroop eroverheen gieten, samen met de gecon denseerde zoete melk. 44 ste jaargang - nummer 2 - augustus 1999 37

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1999 | | pagina 37