Recept van de singing cook
IPHw
y-#m.
■mHVNK!
Voor alle abonnees van Moesson die niet dol zijn op Lonny's kant en klaar
maaltijden, heeft onze singing cook een echt prachtig kookboek geschre
ven: De origineel Balinese keuken. Hierin staan familierecepten van de
Gerungans. Door het hele kookboek zijn, tussen de recepten door,
wetenswaardigheden over Bali en zijn bevolking te vinden. Er staan zo'n
honderd recepten in, hieronder volgt er één:
Lawar teluh siap
(ayam dan telor)
Lawar van kip en eieren
I ngrediënten:
zout
2 eetlepels plantaardige olie
250 gram gekookte kipfilet
2 daun jeruk
9 sjalotjes
2 teentjes knoflook
5 rode lomboks
5 rawits
1 theelepel trasi
100 gram geraspte kokos
sap van 1 jeruk limo
zaadlijsten van de lomboks en de rawits; snijd
het vruchtvlees fijn; meng de trasi erdoor.
Verhit de olie in de wadjan en fruit de sjalot en
de knoflook goudbruin. Schep ze uit de pan en
laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bak in dezelfde olie de lomboks en rawits met
de trasi.
Meng ten slotte in een schaal de reepjes omelet,
de daun jeruk, de sjalotjes en de knoflook, de
lomboks, de rawits, het kokos met het limosap
en de zwarte peper en voeg daarna de reepjes
kipfilet toe.
Wilt n eerst Lijken en clan Lopen
(of LoLen)?
Op zaterdag 23 oktober van twee tot vier uur
's middags kookt, zingt en signeert Lonny,
natuurlijk samen met Sandra, bij Van Stockum,
Venestraat 11 in Den Haag. (MvA)
Bereiding:
Kluts de eieren, voeg een
beetje zout toe en bak hiervan
in een koekenpan in een beet
je olie een omelet. Laat deze
koud worden en snijd hem in
flinterdunne reepjes.
Snijd ook de kipfilet en de
daun jeruk in smalle reepjes.
Pel de sjalotjes en de knoflook
en snijd ze fijn. Verwijder de
steeltjes en desgewenst ook de