Krab in de schaal
Oedang pedis
moessQn
Ingrediënten
10 gekookte krabben
200 gram heel fijngehakte kipfilet
Benodigd lieden:
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 grote, witte ui, fijngesneden
1 1/2 eetlepel ketjap ikan
3 eeüepels olie
1 theelepel peper
500 gram gepelde grote garnalen
(gamba's)
2 geklutste eieren
olie om in te frituren
100 cc water
1/2 theelepel peper
oor de garnering in kleine
snippertjes snijden:
2 rode pepers
1 theelepel suiker
een glad papje van 1 eetlepel maïzena
1 geklutst ei
1 stengel ketoembarblad (koriander)
wit van twee lente-uitjes
ken
2 teentjes knoflook
Jöereidmg:
Haal het gekookte krabbenvlees uit de
schaal en maak de schaal goed
schoon. Even opzij leggen.
Meng al het verkregen krabbenvlees
met het kippengehakt, de fijngesneden
knoflook en ui, de ketjap ikan, de peper
en 1 geklutst ei tot een gladde brij.
Leg de krabbenschalen klaar en vul ze
helemaal met het mengsel, doe deze
dan in de stoompan tot ze gaar zijn.
Laat de krabbenschalen afkoelen en
haal het vleesmengsel eruit.
Dompel dan de hapjes onder in een
schaaltje met het andere geklutste ei
en frituur vervolgens de hapjes in
hete olie. Als ze mooi bruin zijn uit de
olie halen en even laten uitlekken.
Alles op een schaal leggen en de gar
nering eroverheen doen.
12 rode pepers
1 theelepel zout
rSereidmg:
Verhit de olie in een pan en fruit het
geoelekte mengsel zachtjes in de olie.
Niet te hard! Doe daarna de garnalen
in de pan, tot ze van kleur veranderen.
Giet dan het water erbij, de peper en
de suiker. Als het geheel gaar is, dan
het maïzena-papje erbij, en verder
koken tot alles gebonden en gestold is.
Ten slotte het geklutste ei erbij doen
en alles flink door elkaar roeren.
Klaar!