Krab in de schaal Oedang pedis moessQn Ingrediënten 10 gekookte krabben 200 gram heel fijngehakte kipfilet Benodigd lieden: 3 tenen knoflook, fijngesneden 1 grote, witte ui, fijngesneden 1 1/2 eetlepel ketjap ikan 3 eeüepels olie 1 theelepel peper 500 gram gepelde grote garnalen (gamba's) 2 geklutste eieren olie om in te frituren 100 cc water 1/2 theelepel peper oor de garnering in kleine snippertjes snijden: 2 rode pepers 1 theelepel suiker een glad papje van 1 eetlepel maïzena 1 geklutst ei 1 stengel ketoembarblad (koriander) wit van twee lente-uitjes ken 2 teentjes knoflook Jöereidmg: Haal het gekookte krabbenvlees uit de schaal en maak de schaal goed schoon. Even opzij leggen. Meng al het verkregen krabbenvlees met het kippengehakt, de fijngesneden knoflook en ui, de ketjap ikan, de peper en 1 geklutst ei tot een gladde brij. Leg de krabbenschalen klaar en vul ze helemaal met het mengsel, doe deze dan in de stoompan tot ze gaar zijn. Laat de krabbenschalen afkoelen en haal het vleesmengsel eruit. Dompel dan de hapjes onder in een schaaltje met het andere geklutste ei en frituur vervolgens de hapjes in hete olie. Als ze mooi bruin zijn uit de olie halen en even laten uitlekken. Alles op een schaal leggen en de gar nering eroverheen doen. 12 rode pepers 1 theelepel zout rSereidmg: Verhit de olie in een pan en fruit het geoelekte mengsel zachtjes in de olie. Niet te hard! Doe daarna de garnalen in de pan, tot ze van kleur veranderen. Giet dan het water erbij, de peper en de suiker. Als het geheel gaar is, dan het maïzena-papje erbij, en verder koken tot alles gebonden en gestold is. Ten slotte het geklutste ei erbij doen en alles flink door elkaar roeren. Klaar!

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 1999 | | pagina 34