Het geheim van de beste babi panggang Babi panggang wordt gemaakt van de buikwand van een varken. Bij een goed stuk zit de zwoerd er nog aan. Je moet het vlees insnijden tot de rand, kruiden en het een halve dag laten intrekken. Daarna doe je het vlees anderhalf uur in de oven. Als het uit de oven komt gril je het vlees totdat het bruin wordt. Het is belangrijk dat je tijdens het grillen blijft kijken. Wanneer het vlees bruin is moet je het omdraaien en het velletje roosteren. Bij elkaar duurt dit ongeveer een half uur. Wanneer het vlees klaar is leg je de buik wand met de zwoerd naar boven. Zo blijft het velletje lekker krokant. Indische toko's zijn bijna niet meer denken uit de Nederlandse samenleving. Bijna iedereen heeft er wel een in ;"vjv de buurt, zo'n gezellige winkel waar je allerlei heerlijke dingen kan kopen. Een serie over de verborgen geschiedenis van toko's in Nederland. Deze maand Toko Tersinar in Zutphen. reclame. Het gaat nu goed met de toko. Dit jaar stonden we voor het eerst op de Pasar Malam Besar. We hebben toen de tweede prijs voor de beste stand gewonnen. Dat was een enorme opsteker. Gelukkig krijgen we steeds meer vaste klanten. Zo is er een stel uit Deventer dat altijd speciaal naar Zutphen komt om bij ons tjendol te kopen. En er zijn twee mensen die altijd van te voren bellen wat ze willen hebben, en komen dan met de trein helemaal uit Lelystad om het op te halen. Dat is toch het beste compliment dat je kan krijgen.' Toko Tersinar Ruys de Beerenbrouckstraat 27, Zutphen Telefoon: 0575 - 571 640 AROY-D k» sauce i^'SOJA DE SPECIALITEIT VAN TOKO TERSINAR "aroy d INTERVAL. 'V ,1. ËC// v*ai Original Recipe

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2003 | | pagina 31