Het geheim van de
beste babi panggang
Babi panggang wordt gemaakt
van de buikwand van een varken.
Bij een goed stuk zit de zwoerd
er nog aan. Je moet het vlees
insnijden tot de rand, kruiden en
het een halve dag laten intrekken.
Daarna doe je het vlees anderhalf
uur in de oven. Als het uit de oven
komt gril je het vlees totdat het
bruin wordt. Het is belangrijk dat
je tijdens het grillen blijft
kijken. Wanneer het vlees bruin is
moet je het omdraaien en het
velletje roosteren. Bij elkaar duurt
dit ongeveer een half uur. Wanneer
het vlees klaar is leg je de buik
wand met de zwoerd naar boven.
Zo blijft het velletje lekker krokant.
Indische toko's zijn bijna niet meer denken uit de
Nederlandse samenleving. Bijna iedereen heeft er wel een in
;"vjv de buurt, zo'n gezellige winkel waar je allerlei heerlijke dingen
kan kopen. Een serie over de verborgen geschiedenis van
toko's in Nederland. Deze maand Toko Tersinar in Zutphen.
reclame. Het gaat nu goed met de
toko. Dit jaar stonden we voor het
eerst op de Pasar Malam Besar.
We hebben toen de tweede prijs
voor de beste stand gewonnen.
Dat was een enorme opsteker.
Gelukkig krijgen we steeds meer vaste
klanten. Zo is er een stel uit Deventer
dat altijd speciaal naar Zutphen komt
om bij ons tjendol te kopen. En er zijn
twee mensen die altijd van te voren
bellen wat ze willen hebben, en komen
dan met de trein helemaal uit Lelystad
om het op te halen. Dat is toch het
beste compliment dat je kan krijgen.'
Toko Tersinar
Ruys de Beerenbrouckstraat 27,
Zutphen
Telefoon: 0575 - 571 640
AROY-D
k» sauce
i^'SOJA
DE SPECIALITEIT VAN TOKO TERSINAR
"aroy d
INTERVAL. 'V ,1.
ËC// v*ai
Original
Recipe