Ingrediënten:
flensjesbeslag:
175 gram bloem
25 gram maïzena
1 eiwit
zout
water zoveel tot er een zeer dun
beslag ontstaat
Vulling:
500 gram rundergehakt
1/2 spitskool
1 winterwortel
250 gram taugé
2 prei
zout, peper
1 eigeel
olie om in te frituren
Oma's loempia's
Bereidingswijze:
bereid eerst de vulling:
was de groenten en snijd alles in zeer dunne reepjes, behalve de taugé
bak de rundergehakt in een beetje olie tot deze helemaal rul is
voeg dan de groenten toe
breng op smaak met peper en zout
roer alles goed om gedurende 5 minuten. De groenten moeten knap
perig blijven
doe de groenten in een vergiet, zet deze op een schaal en laat de
groenten uitlekken
maak van de ingrediënten voor het beslag een zeer dim beslag
giet wat olie in een koekenpan en verhit dit matig
giet een hoeveelheid van ongeveer twee eetlepels beslag in de koe
kenpan en verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem. De eerste
flensjes zullen waarschijnlijk mislukken, maar na de derde zal het
goed gaan. Het helpt wanneer de flensjes in een Tefal koekenpan met
anti aanbak laag worden gebakken
bak de flensjes maar laat ze niet kleuren
zodra er een flensje is gebakken, deze op een bord laten glijden
bak het volgende flensje en rol in de tussentijd een loempia
dit gaat als volgt: leg een eetlepel van de vulling op de rand van het
flensje
rol de vulling in het flensje en vouw de zijkanten naar binnen.
rol het flensje verder op en plak het dicht met wat eigeel
zodra alle loempiaatjes gevuld zijn kunnen ze worden gebakken in
hete olie
de loempiaatjes heet serveren op een langwerpige schaal
april 2004 39