Ingrediënten: flensjesbeslag: 175 gram bloem 25 gram maïzena 1 eiwit zout water zoveel tot er een zeer dun beslag ontstaat Vulling: 500 gram rundergehakt 1/2 spitskool 1 winterwortel 250 gram taugé 2 prei zout, peper 1 eigeel olie om in te frituren Oma's loempia's Bereidingswijze: bereid eerst de vulling: was de groenten en snijd alles in zeer dunne reepjes, behalve de taugé bak de rundergehakt in een beetje olie tot deze helemaal rul is voeg dan de groenten toe breng op smaak met peper en zout roer alles goed om gedurende 5 minuten. De groenten moeten knap perig blijven doe de groenten in een vergiet, zet deze op een schaal en laat de groenten uitlekken maak van de ingrediënten voor het beslag een zeer dim beslag giet wat olie in een koekenpan en verhit dit matig giet een hoeveelheid van ongeveer twee eetlepels beslag in de koe kenpan en verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem. De eerste flensjes zullen waarschijnlijk mislukken, maar na de derde zal het goed gaan. Het helpt wanneer de flensjes in een Tefal koekenpan met anti aanbak laag worden gebakken bak de flensjes maar laat ze niet kleuren zodra er een flensje is gebakken, deze op een bord laten glijden bak het volgende flensje en rol in de tussentijd een loempia dit gaat als volgt: leg een eetlepel van de vulling op de rand van het flensje rol de vulling in het flensje en vouw de zijkanten naar binnen. rol het flensje verder op en plak het dicht met wat eigeel zodra alle loempiaatjes gevuld zijn kunnen ze worden gebakken in hete olie de loempiaatjes heet serveren op een langwerpige schaal april 2004 39

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2004 | | pagina 39