Indische pasteitjes
-
Pasteivulling
Ingrediënten:
1000 gram gehakt (halfom half)
i/2 dl water
i stengel prei
i klein bosje selderie
i/2 dl maggie-aroma
beetje tarwebloem
Bumbu:
i eetlepel suiker
1 theelepel witte peper
1 theelepel nootmuskaat
zout naar smaak
Bereidingswijze:
Zet het gehakt met het water op en maak
het goed rul. Maak de prei schoon, maar
haal niet al het groen eraf en snijd de prei
in dunne ringen. Voeg de prei bij het gehakt
en voeg de bumbu toe en roer alles goed
door. Laat het geheel ongeveer 15 minuten
op zacht vuur gaar sudderen. Was en hak
de selderie fijn en doe dit tezamen met de
maggie-aroma bij het gehakt. Roer alles
nogmaals goed. Is het gehakt te vet, voeg
dan om te binden een beetje tarwebloem
toe. Laat het geheel afkoelen en maak
vervolgens de pasteitjes zoals aangegeven
bij de pasteideeg.
Pasteideeg
Ingrediënten:
250 gram margarine
snufje zout
1 theelepel suiker
1 eitje
31/2 dl water
1000 gram tarwebloem
I liter slaolie om te frituren
Bereidingswijze:
Doe in een ruime kom de margarine in
stukjes, het zout, de suiker, het eitje en 31/2
dl lauw water en kneed totdat de marga
rine een beetje zacht is. Voeg de tarwe
bloem in kleine delen toe en kneed alles tot
een stevig deeg. Laat het deeg ongeveer 3
uur rusten. Maak er vervolgens 30 tot 40
ballen van. Rol elke bal met een deegrol uit
tot een mooi rond plakje (zo groot als een
klein schoteltje). Neem steeds een plakje
in de hand en vul ze met de pasteivulling.
Sluit de plakjes zodat er een half maantje
ontstaat. Maak met de duim een kartel
randje of druk ze met een vork goed aan.
Frituur de pasteitjes in de hete slaolie tot
goudbruin. Laat ze uitlekken en serveer ze
warm met een chilisaus.