Indische pasteitjes - Pasteivulling Ingrediënten: 1000 gram gehakt (halfom half) i/2 dl water i stengel prei i klein bosje selderie i/2 dl maggie-aroma beetje tarwebloem Bumbu: i eetlepel suiker 1 theelepel witte peper 1 theelepel nootmuskaat zout naar smaak Bereidingswijze: Zet het gehakt met het water op en maak het goed rul. Maak de prei schoon, maar haal niet al het groen eraf en snijd de prei in dunne ringen. Voeg de prei bij het gehakt en voeg de bumbu toe en roer alles goed door. Laat het geheel ongeveer 15 minuten op zacht vuur gaar sudderen. Was en hak de selderie fijn en doe dit tezamen met de maggie-aroma bij het gehakt. Roer alles nogmaals goed. Is het gehakt te vet, voeg dan om te binden een beetje tarwebloem toe. Laat het geheel afkoelen en maak vervolgens de pasteitjes zoals aangegeven bij de pasteideeg. Pasteideeg Ingrediënten: 250 gram margarine snufje zout 1 theelepel suiker 1 eitje 31/2 dl water 1000 gram tarwebloem I liter slaolie om te frituren Bereidingswijze: Doe in een ruime kom de margarine in stukjes, het zout, de suiker, het eitje en 31/2 dl lauw water en kneed totdat de marga rine een beetje zacht is. Voeg de tarwe bloem in kleine delen toe en kneed alles tot een stevig deeg. Laat het deeg ongeveer 3 uur rusten. Maak er vervolgens 30 tot 40 ballen van. Rol elke bal met een deegrol uit tot een mooi rond plakje (zo groot als een klein schoteltje). Neem steeds een plakje in de hand en vul ze met de pasteivulling. Sluit de plakjes zodat er een half maantje ontstaat. Maak met de duim een kartel randje of druk ze met een vork goed aan. Frituur de pasteitjes in de hete slaolie tot goudbruin. Laat ze uitlekken en serveer ze warm met een chilisaus.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2004 | | pagina 40