Pi Tjah Andijvie ëfl Boembo Bereidingswijze i ngrediënte B? i krop andijvie van ongeveer 500 gram, 1/5 dl slaolie, 2 kleine uien, 3 teentjes knoflook, 2 rode lomboks, 3 eetlepels ketjap-ikan 1 plakje djahé van 2 cm, peper naar smaak, 2 theelepels suiker Was de andijvie, snijd die grof en laat hem uitlekken. Pel de uien en knoflook en snijd ze fijn. Fruit deze in slaolie glazig. Was en snijd de lomboks schuin (als snijbonen) en fruit die tezamen met de boemboe mee. Voeg de uitgelekte groenten toe en voeg de ketjap toe. Roer het geheel goed dooreen. Let op! De andij vie mag niet al te gaar zijn en serveer de Tjah Andijvie meteen. Verwijder voor het opdienen de djahé. 1 3; rasoo gram speklappen, 50 gram margarine, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 tot 1 1/2 dl water, sap van 1 citroen, 2 eetlepels ketap manis, 1 eetlepel taotjo Boembo 2 plakjes djahé van 2 cm, 1 theelepel suiker, zout en peper naar smaak Snijd het vlees in dunne reepjes. Pel en snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in margarine glazig. Voeg de boemboe en het vlees erbij en fruit dit mee totdat het vlees krokant is geworden. Blus het geheel met water, voeg citroensap en ketjap manis toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen. Voeg dan de taotjo toe, roer alles goed en laat het nogmaals minuten sudderen. Verwijder voor het opdienen de djahé.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2004 | | pagina 44