Pi
Tjah Andijvie
ëfl
Boembo
Bereidingswijze
i
ngrediënte
B? i krop andijvie van ongeveer
500 gram, 1/5 dl slaolie, 2 kleine uien, 3 teentjes
knoflook, 2 rode lomboks, 3 eetlepels ketjap-ikan
1 plakje djahé van 2 cm, peper naar smaak, 2
theelepels suiker
Was de andijvie, snijd die grof en laat hem uitlekken.
Pel de uien en knoflook en snijd ze fijn. Fruit deze in slaolie glazig. Was
en snijd de lomboks schuin (als snijbonen) en fruit die tezamen met
de boemboe mee. Voeg de uitgelekte groenten toe en voeg de
ketjap toe. Roer het geheel goed dooreen. Let op! De andij
vie mag niet al te gaar zijn en serveer de Tjah Andijvie
meteen. Verwijder voor het opdienen de djahé.
1 3;
rasoo gram speklappen, 50 gram
margarine, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 tot 1
1/2 dl water, sap van 1 citroen, 2 eetlepels ketap manis,
1 eetlepel taotjo
Boembo
2 plakjes djahé van 2 cm, 1 theelepel suiker, zout en peper
naar smaak
Snijd het vlees in dunne reepjes. Pel en snijd de
uien en knoflook fijn en fruit deze in margarine glazig. Voeg
de boemboe en het vlees erbij en fruit dit mee totdat
het vlees krokant is geworden. Blus het geheel met
water, voeg citroensap en ketjap manis toe en laat
het geheel ongeveer 15 minuten sudderen. Voeg
dan de taotjo toe, roer alles goed en laat het
nogmaals minuten sudderen. Verwijder
voor het opdienen de djahé.