Udang Goreng Mentega
?-
Nasi Goreng Bogor
Ingrediënten:
12 verse grote gamba's,
zout en peper naar smaak
50 gram margarine
Bereidingswijze:
Pel de gamba's en verwijder het zwarte darmkanaal.
Spoel ze af onder koud water en verwijder de eventu
eel nog aanwezige loszittende delen. Laat de gamba's
heel en dep ze met wat keukenpapier droog. Laat in
een koekenpan de margarine smelten en bak hierin
de gamba's totdat ze roze van kleur zijn. Serveer de
gamba's op een schaal gegarneerd met wat blaadjes
sla, plakjes komkommer en schijfjes tomaat.
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
250 gram kipfilet
10 rode sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
i/2 dl slaolie
100 gram kleine garnalen
gekookte witte rijst
5 lente-uitjes
4 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels ketjap ikan
zout en peper naar smaak
Garnering:
gefruite uitjes
4 stukken gebakken kip
4 spiegeleieren
plakjes komkommer
schijfjes tomaat
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in kleine stukjes, pel de sjalotten en
knoflook en snijd deze zeer fijn. Was en haal de steeltjes
van de lomboks en snijd deze schuin zoals snijbonen. Laat
in een wadjan de olie heet worden en fruit hierin eerst de
stukjes kipfilet, daarna de gesneden sjalotten, knoflook en
lombok's. Voeg hierbij de garnalen, daarna de gekookte
witte rijst en roer alles goed dooreen. Was de lente-uitjes,
snijd deze fijn en voeg ze bij de rijst. Roer de beide ketjap's
er doorheen en breng het op smaak met zout en peper.
Serveer de nasi goreng in een schaal en strooi er wat ge
fruite uitjes over. Garneer de schaal met stukken gebakken
kip, spiegeleitjes, komkommer en tomaat.