Lekkerrr! Gudeg nangka volgens tante Lenny's kookhoekje op het internet Ingrediënten: 2 blikken jonge nangka 6 kippenpoten 6 eieren i blok tahoe 2 dl santen 5 teentjes knoflook 3 rode uien i tl laos serehstengel 3 kemirienoten 2 tl ketoembar 3/4 tl djinten 1/4 tl nootmuskaat salamblad suiker (zout) naar smaak Drie kwajongens 'toen vroeher'. Foto: archief Moesson. Bereidingswijze: Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn. Laat de nangka uitlekken. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Kook de eieren hard, laat ze schrikken en pel ze. Maak de uien, knoflook, de kemerienootjes, de djinten, de nootmus kaat, suiker en zout naar smaak fijn in de vijzel. Verwijder het bovenste, harde gedeelte van de serehstengel. Plet het overgebleven stuk stengel met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in. Verdeel de tahoe in 8 stukken en frituur die goudgeel. Neem vervolgens een grote ruime pan en plaats de nangka op de bodem met de eieren er omheen en de tahoe erop. Doe er dan het salamblad, de sereh en laos op en bedek het met de kippenpoten. Kook de santen samen met de andere fijn gemaakte kruiden op in een andere pan onder voortdurend roeren. Giet het dan langzaam in de an dere pan. Leg de dek sel erop en laat op zacht vuur ongeveer één uur koken. maart 2005 21

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2005 | | pagina 21