e Vorige maand was de bami goreng mislukt. Maar een paar dagen later hebben wij gewoon in de winkel mie gekocht die wel geschikt was om te bakken. Ook alle ingrediënten hebben wij ge kocht. Want één ding was zeker; wij wilden allemaal eens een lekkere bami goreng eten. Bami Goreng CISKA CRESS O SERGE LIGTENBERG Ciska Cress in Indonesië Met fotograaf Serge en vriendin Hanah overlegd of zij die dag ook weer wilde koken en natuurlijk was zij bereid om dit te doen. Maar wat zullen wij bij de bami goreng doen? Misschien is een sateetje wel lekker. Ik wilde zo graag de saté uit proberen van die waroeng in Cianjur. Ik had namelijk al zoveel goeds gehoord over Saté Marangi, maar wist nog steeds het recept niet. Verschillende mensen had ik al gevraagd naar dat recept, maar niemand wist precies wat erin moest aan bumbu. Om weer helemaal naar Cianjur te rijden, daar had ik op dat moment geen zin in. Vast en zeker was het weer druk op de weg en dan ben je weer een dag kwijt. Maar inmiddels heb ik het recept van Sate Marangi kunnen achterhalen. Een vriend was op bezoek en hij wist gelukkig de bumbu hiervan. Snel heb ik alles genoteerd en ben toen naar de supermarkt gegaan om alle ingrediënten te halen zodat Hanah het die dag nog kon maken. Omdat wij met zoveel mensen waren, werd besloten om in de tuin van Hanah en haar man te gaan barbecuen. Elke keer bij het opne men van de video en het maken van de foto's kwamen er meer mensen bij, vooral vrienden die een handje wilden helpen. Dus met z'n allen het vlees snijden voor de saté, daarna rijgen en dan roosteren. Vele handen maken licht werk nietwaar? Ingrediënten: 500 gram mie 300 gram kipfilet 10 rode sjalotten 4 teentjes knoflook 150 gram witte kool 150 gram paksoy, 1/2 dl slaolie 5 lente-uitjes i klein bosje selderie 4 eetlepels ketjap manis 3 eetlepels ketjap ikan zout en peper naar smaak Bereidingswijze: Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Voeg wel tijdens het koken 2 eetlepels slaolie toe om plakken te voorkomen. Laat de mie als hij gaar is uitlekken. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel de sjalotten en knoflook en snijd beiden zeer fijn. Was en snijd de witte kool en paksoy fijn en laat ze uitlekken. Verhit in een wadjan de slaolie en fruit hierin eerst de stukjes kipfilet, daarna de sjalotten en knoflook licht. Voeg daarna de kool en paksoy toe en roer alles goed dooreen. Roer dan de uitgelekte mie in delen erbij. Was en snijd de lente-uitjes en was en snijd de selderie zeer fijn, voeg beiden aan de mie toe samen met de beide ketjaps en roer alles nogmaals goed dooreen. Maak het op smaak met zout en peper. Doe de bami in een schaal en leg er partjes tomaat op. 40 moesson

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2005 | | pagina 40