De Indo-Afrikaanse Sandrijn Dekkers duikt speciaal voor Moesson samen met haar moeder Joyce Cordus de keuken in om hun favoriete Belanda hitam gerechten te maken. Dat belooft een gezellige middag te worden! MAAIKE BOERSMA GRAM SERGE LICTENBERG Doen: samen Indo-Afrikaa Keurig op tijd maar met de blaren op mijn voeten - de Amsterdamse Panamakade blijkt héél lang te zijn - arriveer ik bij het prachtige appar tement van Joyce Cordus. Haar dochter Sandrijn is er al en ook de ingre diënten liggen geduldig in de keuken te wachten. Fotograaf Serge heeft dankzij de Ajax-Feyenoord rellen een behoorlijke vertraging, dus we besluiten maar vast te beginnen met het snijwerk. Moeder en dochter gaan als een volleerd koksduo te werk en vragen zich ondertussen af hoe ontzettend lang het wel niet geleden is dat ze samen hebben gekookt. 18 moesson Joyce maakt rawon, een familiegerecht dat haar moeder ook vaak maakt en dat vroeger op Java onder de Belanda hitams gretig aftrek vond. Ook maakt ze voor Moesson een uitzondering door haar bekende sambal trassi deze keer handmatig te vijzelen. Sandrijn heeft tijdens haar vakantie in Ghana de Ghanese keuken leren waarderen en zij gaat froi maken, een stoofpotje van vis en aubergine. Het is al een drukke bedoening in de keuken als Serge arriveert. In no time tovert hij allerlei installaties uit zijn tasjes en nu moeten Sandrijn smeert de visfilets in met kipkruiden

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2005 | | pagina 18