Froi (Ghanees stoofpotje van vis en aubergine) ns koken! Sandrijn en Joyce behalve hun kookkunsten ook hun fotogenieke kant laten zien. Ze doen alsof ze totaal geen last hebben van Serge die hen de lens pal voor het gezicht houdt, en koken rustig verder. De geuren uit de keuken liegen er niet om en als alles bijna klaar is, komen we er ineens achter dat we de rijst vergeten zijn! Dus hup, Serge op de fiets naar de Albert Heijn voor een pak witte rijst. Als dan eindelijk de rijst klaar is, blijkt het klef te zijn! Nog even wachten, en dan is daar de prachtige droge rijstkorrel waar we zolang met knor rende maagjes op hebben zitten wachten. We beginnen met Sandrijns specialiteit. Vol spanning wacht ze onze reacties af, maar ze krijgt niets dan lof. Heerlijk! Als Serge eindelijk klaar is met het fotograferen van dit lekkers, is zijn bordje al koud, maar dat deert hem niet; koud is het ook lekker! De rawon van Joyce is nu aan de beurt. Het smaakt haast nog lekkerder dan dat het ruikt! Een Afrikaans muziekje op de achtergrond en de sfeer is compleet. Het geheel blijkt zo'n succes dat Sandrijn en Joyce besluiten vaker samen te gaan koken. Nu ik de kunst heb afgekeken, kom ik in de verleiding om samen met mijn moeder de keuken in te duiken.Twee Belanda putihs die een Belanda hitam gerecht maken; dat moet nu best lukken. Hmm, lekker! De visfilets en de garnalen worden in een overschaal bovenop de puree gelegd Ingrediënten: 2 pond kabeljauwfilet of andere witte vis, 750 gram aubergine, 1 groene paprika, 1 ui, 11/2 blik gepelde tomaten, 250 gram garnalen, 2 theelepels kipkruiden, 2 theelepels gedroogde chilipepertjes, 1/4 theelepel witte peper, 1 kopje water. Bereidingswijze: Smeer de visfilet in met de kipkruiden. Schil de au bergine en snij haar in blokjes. Smeer de blokjes in met flink wat zout. Laat het een half uurtje intrekken. Daarna de aubergineblokjes met koud water afspoelen Doe de blokjes in een theedoek en pers voorzichtig het overtollige vocht eruit. Verhit wat olie in een wadjan en braad de aubergine blokjes 1 minuut. Voeg peper en ui toe en nogmaals 1 minuut braden. Voeg tomaten toe en laat het geheel sudderen tot de uien gaar zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer de chilipepertjes door het mengsel en laat het afkoelen. Pureer het geheel in een blender. Giet het gepureerde mengsel in een ovenschaal, leg daarop de visfilets en daar weer op de garnalen. Giet er als laatste een klein kopje water over en zet de oven schaal afgedekt 25 a 35 minuten in de oven. De Froi, klaar om gegeten te worden

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2005 | | pagina 19