Rawon moesson Joyce kookt de ingrediënten in ruim water De ui, knoflook en de kruiden worden gestampt in een vijzel De ra won van Joyce Ingrediënten: 500 gram runderpoulet, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 kemirinoten, 2 salamblaadjes, serehstengel (ge kneusd en bij elkaar gebonden), 5 gepelde kloewak- noten, 1 theelepel ketoembar, stukje laos, vingerlengte koenir, 1 lombok, asem, zout en suiker. Bereidingswijze: Kook het vlees met de salamblaadjes en de serehsten gel in ruim water. Stamp de ui, knoflook en de kruiden in een vijzel en fruit het in wat olie. Voeg dit vervolgens samen met de kloewaknoten toe aan de vleesbouillon. Als laatste een beetje asem, zout en suiker naar smaak toevoegen. Laat het geheel ongeveer een uur koken. Verwijder voor het opdienen de serehstengel en de kloewaknoten. Garneren met wat snippertjes lente-ui en wat taugé.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2005 | | pagina 20