Pepes Tahoe Ajam Bakar DOOR CISKA CRESS O FOTOGRAFIE SERGE LIGTENBERG Ciska Cress in Indonesië Vorige maand schreef Ciska over de gezellige picknick in Pondok Halimun. Hier kun je het vervolg lezen, met nog meer lekkere gerechten. Ingrediënten: i tahoe van 400 gram, 3 rode sja lotten, 2 teentjes knoflook, 1 rode lombok, io tjabé rawits, 3 blaadjes daun salam, 1 stengel sereh, 1 kleine tomaat, zout naar smaak. 4 grote stukken pisangblad van 30 bij 30 cm of aluminiumfolie. Bereidingswijze: Prak de tahoe fijn met een vork en doe dit in een ruime kom. Pel de sjalotten en knoflook, was en haal het steeltje van de lombok en snijd deze drie ingrediënten zeerfijn. Voeg dit bij de tahoe, was en haal de steeltjes van de rawits en voeg dit'heel'toe samen met de blaadjes salam. Haal het groen van de sereh en snijd het witte deel zeer fijn, was en snijd de tomaat in kleine stukjes. Voeg dit beiden bij de tahoe, maak het op smaak met zout, kneed en vermeng alles goed dooreen. Leg twee stukken pisangblad op elkaar en verdeel het tahoemeng sel in tweeën. Verpakt de tahoe goed en sluit het pisang blad met een cocktailprikker. Of verdeel de tahoe op twee stukken alumini umfolie. Doe de verpakte tahoe rechtstreeks op het vuur, dus niet op het rooster, draai regelmatig de pakjes om, wanneer het pisang blad iets is verschroeid is ook de tahoe gaar. Ingrediënten: 5 of 6 stukken kip of 1 grote kip in twee helften gesneden, 5 rode sjalotten, 3 teentjes knoflook, 1 rode lombok, 1 stukje koenjit van 3 cm, zout naar smaak, 4 eetlepels ketjap manis, 1 dl water, 3 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels margarine Bereidingswijze: Maak de kip schoon en leg de stukken kip in een schaal, pel de sjalotten en knoflook, was en haal het steeltje van de lombok, snijd de lombok in stukken en haal het velletje van de koenjit. Wrijf deze 4 ingrediënten fijn in een tjobek met het zout en voeg daarna de 4 eetlepels ketjap toe. Vermeng dit alles goed dooreen en wrijf hiermee de stukken kip goed in, doe dit alles in een pan en giet hierover 1 deciliter water. Laat dit alles ongeveer 5 tot io minuten koken met het deksel op de pan. Zet daarna het vuur uit en laat de kip afkoelen om de marinade goed te laten intrek ken. Roer ondertussen 3 eetlepels ketjap met de margarine dooreen, leg de stukken kip op de barbecue en bestrijk af en toe de kip met het margarine-ketjapmengsel. Draai de stukken kip regelmatig om. 42 moesson

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2005 | | pagina 42