m Martabak Mie Dit is een heerlijk en snel te maken gerecht, in tien minuten op tafel gezet. Ingrediënten voor één persoon: i cupje bamiesoep 2 of 3 middelgrote eieren zout en peper naar smaak een klontje margarine, i/2 theelepel knoflookpoeder 2 takjes lente-uitjes chilisaus uit een fles, i stukje komkommer en i tomaat. goed bericht terug. Deze keer hebben ongeveer 750 leerlingen 8.400 euro ingezameld. De school is nu helemaal af met zelfs een computer en printer erbij. Ook zijn er nieuwe schoolbanken, lesmaterialen en bureau's voor de leraren gekocht. Op een aantal Pasars verkoop ik nu ook Martabak Mie en Tjendol. Dit alles is voor het schooltje. Voor u noteer ik het recept van Mar tabak Mie. Dankbaar ben ik iedereen die mij geholpen heeft; het St. Ludgercollege,defamilieTebooij,Jan en Cherie Kelderman van Radio Optimaal FM, Cees van Vliet, Harry Ott, standhouders die mij spulletjes hebben geschonken, de organisaties van Pasar Malams en natuurlijk Moesson. Jullie hebben mij geholpen om alles te kunnen realiseren. Inmiddels ben ik weer een project gestart; een opvanghuis voor oudere mensen. Ik hoop u weer warm te kunnen maken om volgend jaar op diverse Pasars mijn promotiestand te komen bezoeken. Bereidingswijze: Maak het cupje bamie open en strooi de bijgevoegde zakjes kruiden op de mie, giet hierover 1/2 dl kokend water, roer het even door en sluit het cupje af. Laat de cup mie staan, zodat de mie gaar kan worden. Kluts de eieren en maak het op smaak met zout en peper. Laat een klontje margarine smel ten in een koekenpan met een doorsnede van 24 cm (met tefal of teflonbodem) en giet het eimengsel erin. Bak hiervan een omelet. Laat de omelet in de koekenpan staan en verdeel de gare mie over de helft van de omelet. Strooi hierover wat knoflookpoeder en sluit de omelet als een half maantje. Ser veer de omelet op een bord, strooi er fijngehakte lente-uitjes over en serveer er wat chilisaus bij. Was de komkommer en tomaat en snijd ze in plakjes en garneer hiermee het bord. Selamat makan! september 2005

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2005 | | pagina 43