m
Martabak Mie
Dit is een heerlijk en snel te maken gerecht, in tien minuten
op tafel gezet.
Ingrediënten voor één persoon:
i cupje bamiesoep
2 of 3 middelgrote eieren
zout en peper naar smaak
een klontje margarine,
i/2 theelepel knoflookpoeder
2 takjes lente-uitjes
chilisaus uit een fles,
i stukje komkommer en i tomaat.
goed bericht terug. Deze keer hebben ongeveer 750 leerlingen 8.400
euro ingezameld. De school is nu helemaal af met zelfs een computer
en printer erbij. Ook zijn er nieuwe schoolbanken, lesmaterialen en
bureau's voor de leraren gekocht.
Op een aantal Pasars verkoop ik nu ook Martabak Mie en Tjendol.
Dit alles is voor het schooltje. Voor u noteer ik het recept van Mar
tabak Mie. Dankbaar ben ik iedereen die mij geholpen heeft; het St.
Ludgercollege,defamilieTebooij,Jan en Cherie Kelderman van Radio
Optimaal FM, Cees van Vliet, Harry Ott, standhouders die mij spulletjes
hebben geschonken, de organisaties van Pasar Malams en natuurlijk
Moesson. Jullie hebben mij geholpen om alles te kunnen realiseren.
Inmiddels ben ik weer een project gestart; een opvanghuis voor oudere
mensen. Ik hoop u weer warm te kunnen maken om volgend jaar op
diverse Pasars mijn promotiestand te komen bezoeken.
Bereidingswijze:
Maak het cupje bamie open en strooi de bijgevoegde zakjes
kruiden op de mie, giet hierover 1/2 dl kokend water, roer het
even door en sluit het cupje af. Laat de cup mie staan, zodat
de mie gaar kan worden. Kluts de eieren en maak het op
smaak met zout en peper. Laat een klontje margarine smel
ten in een koekenpan met een doorsnede van 24 cm (met
tefal of teflonbodem) en giet het eimengsel erin. Bak hiervan
een omelet. Laat de omelet in de koekenpan staan en verdeel
de gare mie over de helft van de omelet. Strooi hierover wat
knoflookpoeder en sluit de omelet als een half maantje. Ser
veer de omelet op een bord, strooi er fijngehakte lente-uitjes
over en serveer er wat chilisaus bij. Was de komkommer en
tomaat en snijd ze in plakjes en garneer hiermee het bord.
Selamat makan!
september 2005