Ingrediënten:
2 verse makreelfilets
2 sjalotjes
2 rawits
2 teentjes knoflook
3 cm laos
i cm djahé
1 cm koenjit
2 cm kentjoer
3 kemirinoten
2 daun salam
2 daun djeroek
tomaat
i eetlepel palmsuiker
pisangblad
tandenstoker
Bereidingswijze:
Durusan ngerayunin, smakelijk eten!
Maak alle ingrediënten, behalve de
daun salam, daun djeroek en tomaat,
fijn in de tjobek totdat er een egale pas
ta ontstaat (indien geen tjobek, blender
gebruiken). Snijd de makreel in mootjes
van 5 centimeter. Voeg een scheutje
olie toe aan de pasta en marineer de
mootjes in de pasta. Snijd de tomaat
in blokjes en de daun salam en daun
djeroek in reepjes van 3 centimeter.
Snijd de pisangbladen in repen van circa
25 centimeter. Leg op ieder blad drie
makreelmootjes samen met de blokjes
tomaat, daun salam en daun jeruk. Rol
het pisangblad dicht maak het vast met
een tandenstoker. Leg de dichtgerolde
bladeren op een ovenschaal en bak ze
40 minuten in de oven.