Ingrediënten: 2 verse makreelfilets 2 sjalotjes 2 rawits 2 teentjes knoflook 3 cm laos i cm djahé 1 cm koenjit 2 cm kentjoer 3 kemirinoten 2 daun salam 2 daun djeroek tomaat i eetlepel palmsuiker pisangblad tandenstoker Bereidingswijze: Durusan ngerayunin, smakelijk eten! Maak alle ingrediënten, behalve de daun salam, daun djeroek en tomaat, fijn in de tjobek totdat er een egale pas ta ontstaat (indien geen tjobek, blender gebruiken). Snijd de makreel in mootjes van 5 centimeter. Voeg een scheutje olie toe aan de pasta en marineer de mootjes in de pasta. Snijd de tomaat in blokjes en de daun salam en daun djeroek in reepjes van 3 centimeter. Snijd de pisangbladen in repen van circa 25 centimeter. Leg op ieder blad drie makreelmootjes samen met de blokjes tomaat, daun salam en daun jeruk. Rol het pisangblad dicht maak het vast met een tandenstoker. Leg de dichtgerolde bladeren op een ovenschaal en bak ze 40 minuten in de oven.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2006 | | pagina 45