Be siap mesisit
Wt
DOORKETUT MARIYANI
FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE LIGTENBERG
Ketut Mariyani komt uit Bali,
maar woont sinds enkele jaren in
het Bourgondische Den Bosch. Ze
houdt van het Brabantse leven,
is een carrière begonnen in de
verzorging, maar thuis blijft ze de
Baiische keuken trouw. Speciaal
voor Moesson schotelt Ketut ons
deze maanden haar favoriete ge
rechten voor. Samen vormen ze een
kleurrijke Baiische rijsttafel.
Ingrediënten:
400 gram kipfilet
2 stengels sereh (alleen de binnenkant)
4 rawit
4 sjalotjes (Indonesische kleine variant)
2 limoentje (ontpitten)
Bereidingswijze:
Kook de kipfilet circa 30 minuten en bak de
kip vervolgens 15 minuten in de oven. Laat de
kip afkoelen en snij de hardgebakken buiten
kant weg. Versnipper de zachte binnenkant
boven een kom of bord. Ontdoe de sereh
van de buitenste schil en snij de sereh-sten-
gels, rawits en uitjes fijn. Meng dit met de
versnipperde kip. Voeg vervolgens 3 eetlepels
olie toe en knijp de limoentjes uit. Voeg zout
en peper naar smaak toe.
Durusan ngerayunin, smakelijk eten!