Speciale lezersaanbieding
Christina: 'Het mooie van daging rendang
is dat het erg lekker is en heel eenvoudig
te bereiden. Alleen af en toe roeren.
Daarom hou ik ervan.'
Bereiding:
Vooraf maken we de kokosmelk klaar: kook i liter water en
schenk die bij de gemalen kokos. Vermeng het water en de ko
kos kort in de keukenmachine of met de blender, laat de kokos
melk iets afkoelen en giet die door een zeef. Even apart houden.
Bak in een wadjan de grof gesneden ui tot hij glazig is. Voeg de
fijn gemalen kruiden toe en bak ze even mee. Doe de laos, sereh
en het citroenblad in de pan en vervolgens het vlees. Even roe
ren, de kokosmelk erdoor schenken, en voeg ten slotte het zout
en de goela djawa toe.
Zet het vuur hoog tot de daging rendang gaat koken. Laat de
het gerecht vervolgens ongeveer 3 uur sudderen op laag vuur.
Als het vocht verdampt is en een klein laagje olie verschijnt, is
de daging rendang klaar.
Doe, om het gerecht af te maken, twee handjes kokos in een pan
met dikke bodem. Roerbak de kokos op een zacht pitje donker
bruin, oelek het vervolgens helemaal fijn tot het vet eruit komt
en laat het afkoelen. Meng de kokos door de daging rendang.
1 kg runderriblappen (in dobbelstenen gesneden)
2 uien (1 grof snijden, 1 fijn malen)
3 eetlepels olie
Fijn malen in keukenmachine:
8 kemirienoten
1/2 theelepel gemalen djinten
3 teentjes knoflook
2 cm koenjit (geelwortel) geschild
2 cm gember
10 rode Spaanse pepers (eventueel extra toevoegen 10
groene rawits)
2 schijfjes laos
1 stengel sereh (in 3 stukken gesneden)
3 citroenblaadjes
1V2 pond gemalen kokos
ca. 2 theelepels goela djawa
zout naar smaak
Benodigdheden:
40 moesson
Kom deze zomer nog de sfeer en het eten van De Lachende
Javaan in Haarlem proeven en geniet van het speciaal
samengestelde /Moesson-jubileummenu: een rijsttafel met
alle time favorites voor 2 personen voor 22,50 per persoon
Vermeld bij reservering dat u Moesson-lezer bent.
De Lachende Javaan
Frankestraat 27
2011 HT Haarlem
T 023 - 532 87 92