Speciale lezersaanbieding
Serveertip van Hendrik:
'Probeer de asinan eens uit bij de barbecue.
Met saté natuurlijk, maar wat ik er zelf graag
bij eet, zijn lamsboutjes. De lamsboutjes niet
gemarineerd, maar met een sausje van ketjap,
citroensap, citroenblad, gesneden lombok (of
rawit voor heel pittig) en fijngesneden rode
ui. Je hoeft de saus niet eens te verwarmen:
gewoon overheen schenken. Zo wordt de speci
fieke smaak van lamsvlees niet gecamoufleerd,
maar uiteindelijk heel subtiel.'
Bereiding:
Maal de 2 Spaanse pepers, de 2 sjalotten en de 2 teentjes knof
look fijn in de keukenmachine. Schenk in een pan een laagje
water en doe alle ingrediënten voor de dressing erbij. Kook de
dressing op en laat hem daarna afkoelen.
Snij de halve komkommer en de kleine peen julienne, dat wil
zeggen, in hele smalle reepjes. Snij de ananas, de blaadjes Chi
nese kool, de blaadjes spitskool en de sawi asin fijn. Meng ten
slotte de groenten, leg ze op een ondiepe schaal en schenk de
dressing erover. Bestrooi de asinan met gebakken vliespinda's.
Benodigdheden voor de dressing:
2 rode Spaanse pepers
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
een stukje trassi van 1 cm2
zout
een flinke scheut azijn
een schijfje goela djawa van ongeveer 1 cm
een laagje water
Benodigdheden voor de groenten:
Va ananas
V2 komkommer
een paar blaadjes Chinese kool
een pakje sawi asin (gezoute kool)
een paar blaadjes spitskool
een handje taugé
1 kleine peen
moesson
Kom deze zomer nog de sfeer en het eten van De Lachende
Javaan in Haarlem proeven en geniet van het speciaal
samengestelde/Moesson-jubileummenu: een rijsttafel met
alle time favorites voor 2 personen voor 22,50 per persoon.
Vermeld bij reservering dat u Moesson-lezer bent.
De Lachende Javaan
Frankestraat 27
2011 HT Haarlem
T 023 - 532 87 92