Speciale lezersaanbieding Serveertip van Hendrik: 'Probeer de asinan eens uit bij de barbecue. Met saté natuurlijk, maar wat ik er zelf graag bij eet, zijn lamsboutjes. De lamsboutjes niet gemarineerd, maar met een sausje van ketjap, citroensap, citroenblad, gesneden lombok (of rawit voor heel pittig) en fijngesneden rode ui. Je hoeft de saus niet eens te verwarmen: gewoon overheen schenken. Zo wordt de speci fieke smaak van lamsvlees niet gecamoufleerd, maar uiteindelijk heel subtiel.' Bereiding: Maal de 2 Spaanse pepers, de 2 sjalotten en de 2 teentjes knof look fijn in de keukenmachine. Schenk in een pan een laagje water en doe alle ingrediënten voor de dressing erbij. Kook de dressing op en laat hem daarna afkoelen. Snij de halve komkommer en de kleine peen julienne, dat wil zeggen, in hele smalle reepjes. Snij de ananas, de blaadjes Chi nese kool, de blaadjes spitskool en de sawi asin fijn. Meng ten slotte de groenten, leg ze op een ondiepe schaal en schenk de dressing erover. Bestrooi de asinan met gebakken vliespinda's. Benodigdheden voor de dressing: 2 rode Spaanse pepers 2 sjalotten 2 teentjes knoflook een stukje trassi van 1 cm2 zout een flinke scheut azijn een schijfje goela djawa van ongeveer 1 cm een laagje water Benodigdheden voor de groenten: Va ananas V2 komkommer een paar blaadjes Chinese kool een pakje sawi asin (gezoute kool) een paar blaadjes spitskool een handje taugé 1 kleine peen moesson Kom deze zomer nog de sfeer en het eten van De Lachende Javaan in Haarlem proeven en geniet van het speciaal samengestelde/Moesson-jubileummenu: een rijsttafel met alle time favorites voor 2 personen voor 22,50 per persoon. Vermeld bij reservering dat u Moesson-lezer bent. De Lachende Javaan Frankestraat 27 2011 HT Haarlem T 023 - 532 87 92

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2006 | | pagina 38