I goreng oedan g fel?- - Christina: 'Sambal goreng oedang is een delicaat gerecht. Je vindt het niet alleen in Indonesië, maar in heel Zuidoost-Azië. Het is romig, fris en lekker pittig.' Serveertip: De Lachende Javaan is aangesloten bij de Selected Indonesian Restaurants (SIR). Voor meer informatie, zie www.sir-restaurants.nl Benodigdheden: 3 sjalotjes 1 teentje knoflook 1 rode of groene Spaanse peper (of meer naar smaak) i schijfje laos 1/2 sereh (in stukjes) kneuzen 4 citroenblaadjes (djeroek poeroet) 5 grote rauwe gamba's koffie kopje kokosmelk stukje rode paprika j tomaat zout en suiker naar smaak Bereiding: De bereiding duurt niet langer dan io minuten. Fruit eerst de sjalotjes en de knoflook tot ze glazig worden. Doe er vervolgens de pepers, de sereh, het schijfje laos en de djeroek poeroet bij en roerbak het geheel. Voeg dan de garnalen toe - blijf roeren totdat ze licht gebakken zijn - en vervolgens de kokosmelk. Breng op smaak met zout en suiker. Laat het geheel koken tot de garnalen bijna gaar zijn. Maak het gerecht af met de paprika en de tomaat en blijf nog even roeren. Al klaar. Christina: 'Het lekkerste is om sambal goreng oedang met gestoomde witte pandanrijst te serveren. Vooral toemis taugé smaakt er goed bij. Het is lekkerder om het gerecht meteen te serveren en niet op te warmen. Gebruik vooral verse garnalen om het gerecht tot een succes te maken.' 40 moesson Kom deze nazomer nog naar De Lachende Javaan in Haarlem en geniet van het speciaal samengesteld Moesson-jubileum menu: een rijsttafel met all time favorites voor 2 personen voor 22,50 per persoon. Vermeld bij reserveringen dat u van de Moesson-aanbieding gebruik wilt maken. De Lachende Javaan Frankestraat 27 2011 HT Haarlem T 023 - 532 87 92

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2006 | | pagina 40