I goreng oedan g
fel?- -
Christina: 'Sambal goreng oedang is een delicaat gerecht. Je vindt het niet alleen
in Indonesië, maar in heel Zuidoost-Azië. Het is romig, fris en lekker pittig.'
Serveertip:
De Lachende Javaan is
aangesloten bij de
Selected Indonesian
Restaurants (SIR). Voor
meer informatie, zie
www.sir-restaurants.nl
Benodigdheden:
3 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 rode of groene Spaanse peper
(of meer naar smaak)
i schijfje laos
1/2 sereh (in stukjes) kneuzen
4 citroenblaadjes (djeroek poeroet)
5 grote rauwe gamba's
koffie kopje kokosmelk
stukje rode paprika
j tomaat
zout en suiker naar smaak
Bereiding:
De bereiding duurt niet langer dan io
minuten. Fruit eerst de sjalotjes en de
knoflook tot ze glazig worden. Doe er
vervolgens de pepers, de sereh, het schijfje
laos en de djeroek poeroet bij en roerbak
het geheel. Voeg dan de garnalen toe
- blijf roeren totdat ze licht gebakken zijn
- en vervolgens de kokosmelk. Breng op
smaak met zout en suiker. Laat het geheel
koken tot de garnalen bijna gaar zijn.
Maak het gerecht af met de paprika en de
tomaat en blijf nog even roeren. Al klaar.
Christina: 'Het lekkerste is om sambal goreng oedang met gestoomde
witte pandanrijst te serveren. Vooral toemis taugé smaakt er goed bij.
Het is lekkerder om het gerecht meteen te serveren en niet op te warmen.
Gebruik vooral verse garnalen om het gerecht tot een succes te maken.'
40 moesson
Kom deze nazomer nog naar De Lachende
Javaan in Haarlem en geniet van het
speciaal samengesteld Moesson-jubileum
menu: een rijsttafel met all time favorites
voor 2 personen voor 22,50 per persoon.
Vermeld bij reserveringen dat u van de
Moesson-aanbieding gebruik wilt maken.
De Lachende Javaan
Frankestraat 27
2011 HT Haarlem
T 023 - 532 87 92