Serveertip: Christina: 'De sajoerhdeh is het lekkerst als je alleen jonge groenten gebruikt Probeer 't bijvoorbeeld eens met jonge maïskolfjes.' De Lachende Javaan is aangesloten bij de Selected Indonesian Restaurants (SIR). Voor meer informatie, zie www.sir-restaurants.nl Benodigdheden: 4 sjalotjes 2 teentjes knoflook 3 kemirienootjes (geroosterd of gefrituurd) 1/3 bloktempeh in blokjes een mespuntje trassi a 2 groene pepers 1 koolrabi (geschild en julienne gesneden, met zout be strooien en 10 minuten laten staan, afspoelen en goed uit laten lekken) 5 wortels 1/2 groene paprika in reepjes een scheutje kokosmelk 1 schijfje laos Vz tomaat in partjes Bereiding: Bak de uien, knoflook en kemirienootjes in een paar eetle pels olie tot het lekker begint te ruiken. Doe de lombok en het mespuntje trassi erbij, even roeren. Bak de in blokjes gesneden tempeh even mee. Het is niet erg als de tempeh uit elkaar valt. Voeg vervolgens de rest van de groenten toe en ook het plakje laos. Behalve de paprika. Breng op smaak met wat zout en suiker. Als laatste een scheutje kokosmelk, eventueel wat water en de paprika erbij. november 2006 39

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2006 | | pagina 39