Serveertip:
Christina: 'De sajoerhdeh is het lekkerst als
je alleen jonge groenten gebruikt Probeer 't
bijvoorbeeld eens met jonge maïskolfjes.'
De Lachende Javaan is
aangesloten bij de
Selected Indonesian
Restaurants (SIR). Voor
meer informatie, zie
www.sir-restaurants.nl
Benodigdheden:
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 kemirienootjes (geroosterd of gefrituurd)
1/3 bloktempeh in blokjes
een mespuntje trassi
a 2 groene pepers
1 koolrabi (geschild en julienne gesneden, met zout be
strooien en 10 minuten laten staan, afspoelen en goed uit
laten lekken)
5 wortels
1/2 groene paprika in reepjes
een scheutje kokosmelk
1 schijfje laos
Vz tomaat in partjes
Bereiding:
Bak de uien, knoflook en kemirienootjes in een paar eetle
pels olie tot het lekker begint te ruiken. Doe de lombok en
het mespuntje trassi erbij, even roeren.
Bak de in blokjes gesneden tempeh even mee. Het is niet erg
als de tempeh uit elkaar valt. Voeg vervolgens de rest van de
groenten toe en ook het plakje laos. Behalve de paprika.
Breng op smaak met wat zout en suiker. Als laatste een
scheutje kokosmelk, eventueel wat water en de paprika erbij.
november 2006 39