Sambal goreng kentang is een smakelijk en pittig bijgerecht dat goed te combineren valt met veel andere Indische gerechten. In de ene keu ken worden de aardappeltjes voor de sambal goreng kentang donker gebakken met ketjap, in de ander weer pittig en droog krokant. Je kent vast wel de versie met krokante fritesticks die in vrijwel elke toko en supermarkt kant-en-klaar te krijgen is. Het recept van Cica Breed (48) is gemakkelijk te maken en zo klaar. Om je sambal goreng kentang nog lekkerder te maken, kun je er bij voorbeeld garnalen aan toevoegen. Of lekkere petehboontjes, zoals Cica doet. Haar recept komt uit de Soendanese keuken. Het is over genomen van een tante uit Cica's geboorteplaats Purwakarta. Als ik bij haar kom eten, hoop ik altijd stiekem dat haar sambal goreng kentang ook op tafel staat. En dan thuis verder snoepen, want die lieve Cica geeft altijd een klein bakje extra mee! Benodigdheden: Een kilo aardappelen 100 gram petehbonen 20 lomboks 1 ui 3 knoflooktenen 3 salamblaadjes een klein stukje laos 1 theelepel suiker peper en zout olie 38 moesson

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2007 | | pagina 38