Sambal goreng kentang is een smakelijk en pittig bijgerecht dat goed
te combineren valt met veel andere Indische gerechten. In de ene keu
ken worden de aardappeltjes voor de sambal goreng kentang donker
gebakken met ketjap, in de ander weer pittig en droog krokant. Je kent
vast wel de versie met krokante fritesticks die in vrijwel elke toko en
supermarkt kant-en-klaar te krijgen is. Het recept van Cica Breed (48) is
gemakkelijk te maken en zo klaar.
Om je sambal goreng kentang nog lekkerder te maken, kun je er bij
voorbeeld garnalen aan toevoegen. Of lekkere petehboontjes, zoals
Cica doet. Haar recept komt uit de Soendanese keuken. Het is over
genomen van een tante uit Cica's geboorteplaats Purwakarta. Als
ik bij haar kom eten, hoop ik altijd stiekem dat haar sambal goreng
kentang ook op tafel staat. En dan thuis verder snoepen, want die
lieve Cica geeft altijd een klein bakje extra mee!
Benodigdheden:
Een kilo aardappelen
100 gram petehbonen
20 lomboks
1 ui
3 knoflooktenen
3 salamblaadjes
een klein stukje laos
1 theelepel suiker
peper en zout
olie
38
moesson