Bereiding: Serveertip: Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Bak de blokjes gaar in olie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Bewaar de bakolie. Voor de boemboe snij je de lombok, ui en knoflook klein. Dit recept is vrij pittig voor wie het niet gewend is, wat minder lombok gebruiken kan natuurlijk ook. Maal (oelek) dit alles samen fijn in de vijzel of hakmolen. Halveer de petehbonen. Bak alles samen in de bakolie van de aardappel blokjes. Doe nu ook de laos, salamblaadjes en een theelepel suiker erbij. Bak dit alles gedurende ongeveer tien tot vijftien minuten. Voeg dan de aardappelblokjes erbij en bak het geheel nog eens zo'n vijf minuten. Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer met rijst en kroepoek. Combineer de sambal goreng kentang, naast rijst, ook eens met knapperig gebakken groente. Hiervoor gebruikt Cica: Snij alle ingrediënten klein. Bak samen met de ui en knoflook eerst de kipfilet en wortel halfgaar in wat olie. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en bak tot alles gaar is. Voeg peper en zout naar smaak toe. februari 2007 39 kipfilet jonge maïskolfjes knakworst wortel peultjes paprika prei champignons ui knoflook peper en zout olie

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2007 | | pagina 39