Bereiding:
Serveertip:
Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Bak de blokjes gaar in olie.
Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Bewaar de bakolie.
Voor de boemboe snij je de lombok, ui en knoflook klein. Dit recept is vrij pittig voor wie het niet
gewend is, wat minder lombok gebruiken kan natuurlijk ook. Maal (oelek) dit alles samen fijn in
de vijzel of hakmolen. Halveer de petehbonen. Bak alles samen in de bakolie van de aardappel
blokjes. Doe nu ook de laos, salamblaadjes en een theelepel suiker erbij. Bak dit alles gedurende
ongeveer tien tot vijftien minuten. Voeg dan de aardappelblokjes erbij en bak het geheel nog
eens zo'n vijf minuten. Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer met rijst en kroepoek.
Combineer de sambal goreng kentang, naast
rijst, ook eens met knapperig gebakken
groente. Hiervoor gebruikt Cica:
Snij alle ingrediënten klein. Bak samen met
de ui en knoflook eerst de kipfilet en wortel
halfgaar in wat olie. Voeg dan de rest van de
ingrediënten toe en bak tot alles gaar is. Voeg
peper en zout naar smaak toe.
februari 2007 39
kipfilet
jonge maïskolfjes
knakworst
wortel
peultjes
paprika
prei
champignons
ui
knoflook
peper en zout
olie