een gevulde soep met vlees, tahoe en groente Bakso basah is een rijk gevulde soep met vlees, tahoe en groente, die met rijst en sambal wordt gege ten. In de tijd van de grote gezinnen werd deze bakso basah bij Peggy Broeke (55) thuis - het gezin telde zeven man - vaak gegeten, vertelt ze. Lekker, economisch goed te doen én al het gezonde in één pan. Re ken er op dat het hier gegeven recept goed is voor een aardige groep eters, of dat je overhoudt voor de volgende dag. Het is een recept voor wie van koken houdt, want het ziet er misschien simpel uit, je hebt er wel even de tijd voor nodig. Dat vindt Peggy niet erg, zij stond als klein meisje al veel in de keuken om haar moeder te helpen. Ze was altijd nieuwsgierig naar wat er in die uren kooktijd voor een Indisch gerecht allemaal moest gebeuren. Deze bakso basah is zoals Peggy het van haar moeder geleerd heeft. Voor de hier genoemde hoeveelheid ingrediënten is een soeppan van ongeveer 5 liter nodig. DOOR SABINE BROEKE O FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE LIGTENBERG

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2007 | | pagina 38