Bereiding Benodigdheden: Hol beide blokken tahoe voor driekwart uit met een lepel. Prak de uitgeschepte tahoe fijn en meng goed dooreen met ei, runder gehakt, een geperst knoflookteentje en zout naar smaak. Vul de uitgeholde tahoe met dit mengsel en druk stevig aan. Wel voorzichtig anders breken ze! Maak van de rest van het gehaktmengsel balletjes. Verpak de gevulde tahoe apart in aluminiumfolie. Laat de bo venkant onbedekt. Stoom ze in een dandang (rijststomer) gedurende zo'n 45 minuten. Een bakje in plaats van aluminiumfolie kan ook. Zet de tahoe apart om af te koelen. Eenmaal gaar worden ze straks gesneden. Niet snijden als ze nog warm zijn, dan vallen ze uit elkaar! Stoom ook de gehaktballetjes of bak ze gaar in wat olie. Tijdens het stomen maak je de bouillon. Versnipper hiervoor de uien en snij de overige knoflooktenen fijn. Snij de kippenvleugels in tweeën. Fruit dit alles samen in de soeppan wat aan in olie. Giet er dan ongeveer twee liter kokend water bij en voeg ook de twee bouillonblokjes erbij. Laat dit 30 tot 45 minuten trekken. Verwijder daarna het bot van het kip penvlees en doe het vlees weer terug in de pan. Maak, terwijl de bouillon trekt,de sambal en snij de groente. Voor de sambal maal je de lombok, een theelepel mosterd en drie theelepels suiker goed fijn. Bak dit ver volgens kort in een klontje boter op hoog vuur. Snij - zoveel als je zelf wilt - bosuitjes in ringen en paksoi grof in reepjes. Doe de gehaktballen bij de soep. Als de gevulde tahoe is afgekoeld, snij die in stukken en voeg ook toe aan de soep. Laat nog ongeveer 20 minuten trekken. Voeg vlak voor het opdienen de groente bij de soep. Serveer met emping en rijst. Ook lek ker met lontong! mm 2 blokken tahoe 500 gram kippenvleugeltjes 600 gram rundergehakt paksoi bosuien 2 uien 3 knoflooktenen 1 ei 2 blokjes goudbouillon 5 eetlepels olie zout Voor de sambal: 6 lomboks 1 theelepel mosterd 3 theelepels suiker een klontje boter maart 2007 39

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2007 | | pagina 39