Bereiding
Benodigdheden:
Hol beide blokken tahoe voor driekwart uit
met een lepel. Prak de uitgeschepte tahoe
fijn en meng goed dooreen met ei, runder
gehakt, een geperst knoflookteentje en zout
naar smaak. Vul de uitgeholde tahoe met dit
mengsel en druk stevig aan. Wel voorzichtig
anders breken ze! Maak van de rest van het
gehaktmengsel balletjes. Verpak de gevulde
tahoe apart in aluminiumfolie. Laat de bo
venkant onbedekt. Stoom ze in een dandang
(rijststomer) gedurende zo'n 45 minuten.
Een bakje in plaats van aluminiumfolie kan
ook. Zet de tahoe apart om af te koelen.
Eenmaal gaar worden ze straks gesneden.
Niet snijden als ze nog warm zijn, dan vallen
ze uit elkaar! Stoom ook de gehaktballetjes of
bak ze gaar in wat olie.
Tijdens het stomen maak je de bouillon.
Versnipper hiervoor de uien en snij de overige
knoflooktenen fijn. Snij de kippenvleugels in
tweeën. Fruit dit alles samen in de soeppan
wat aan in olie. Giet er dan ongeveer twee
liter kokend water bij en voeg ook de twee
bouillonblokjes erbij. Laat dit 30 tot 45 minuten
trekken. Verwijder daarna het bot van het kip
penvlees en doe het vlees weer terug in de pan.
Maak, terwijl de bouillon trekt,de sambal en
snij de groente. Voor de sambal maal je de
lombok, een theelepel mosterd en drie
theelepels suiker goed fijn. Bak dit ver
volgens kort in een klontje boter op hoog
vuur. Snij - zoveel als je zelf wilt - bosuitjes
in ringen en paksoi grof in reepjes.
Doe de gehaktballen bij de soep. Als de
gevulde tahoe is afgekoeld, snij die in
stukken en voeg ook toe aan de soep. Laat
nog ongeveer 20 minuten trekken. Voeg
vlak voor het opdienen de groente bij de
soep. Serveer met emping en rijst. Ook lek
ker met lontong!
mm
2 blokken tahoe
500 gram kippenvleugeltjes
600 gram rundergehakt
paksoi
bosuien
2 uien
3 knoflooktenen
1 ei
2 blokjes goudbouillon
5 eetlepels olie
zout
Voor de sambal:
6 lomboks
1 theelepel mosterd
3 theelepels suiker
een klontje boter
maart 2007 39