Sylvia: 'Het smaakt heel
anders dan mijn smoor.
Lekkerder!
Lonny: Dat kan alleen al
door de ketjap komen.
april 2007 43
b Snijd de kip in stukken.
b Pel de knoflook. Snijd de teentjes in kle
ine stukjes en maal ze fijn samen met de
witte peper, de nootmuskaat, de kruidna
gels en wat zout in een tjobek. Marineer
de kip hiermee.
b Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne
plakjes. Verhit ruim olie in een wadjan
en frituur de helft van de sjalotjes hierin
goudbruin. Laat deze op een vel keuken
papier uitlekken.
b Snijd de tomaat in partjes en week de
soeoen in een kom met lauwwarm water.
b Verhit 3 eetlepels van dezelfde olie in
de wadjan en fruit de andere helft van
de sjalotjes hier 2 minuten in. Doe de
gemarineerde kip erbij en roerbak deze 3
minuten.
b Voeg de tomaat en de ketjap manis toe
en schep alles goed om.
b Voeg het water toe, laat het gerecht circa
20 minuten op een laag vuurtje smoren
totdat de kip zacht en gaar is geworden.
b Roer de soeoen door het gerecht en voeg
eventueel zout naar smaak toe.
b Bestrooi het gerecht met de gefrituurde
sjalotjes voor het serveren.