Sylvia: 'Het smaakt heel anders dan mijn smoor. Lekkerder! Lonny: Dat kan alleen al door de ketjap komen. april 2007 43 b Snijd de kip in stukken. b Pel de knoflook. Snijd de teentjes in kle ine stukjes en maal ze fijn samen met de witte peper, de nootmuskaat, de kruidna gels en wat zout in een tjobek. Marineer de kip hiermee. b Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne plakjes. Verhit ruim olie in een wadjan en frituur de helft van de sjalotjes hierin goudbruin. Laat deze op een vel keuken papier uitlekken. b Snijd de tomaat in partjes en week de soeoen in een kom met lauwwarm water. b Verhit 3 eetlepels van dezelfde olie in de wadjan en fruit de andere helft van de sjalotjes hier 2 minuten in. Doe de gemarineerde kip erbij en roerbak deze 3 minuten. b Voeg de tomaat en de ketjap manis toe en schep alles goed om. b Voeg het water toe, laat het gerecht circa 20 minuten op een laag vuurtje smoren totdat de kip zacht en gaar is geworden. b Roer de soeoen door het gerecht en voeg eventueel zout naar smaak toe. b Bestrooi het gerecht met de gefrituurde sjalotjes voor het serveren.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2007 | | pagina 43