tsmumli
Claudia is heel enthousiast:
Zo zag het er bij mijn
oma ook altijd uit!
KOOKT
LONN\
f
Trek de kop met de tentakels van de
tjoemi-tjoemi. Verwijder de door
schijnende 'pen' uit de lichaamszak
en spoel ze daarna met ruim water.
Doe de koppen en de tentakels terug
in de lichaamszak.
Pin het geheel weer dicht met cock
tailprikkers.
Meng de tamarindepulp met 1 kopje
water en marineer hierin de tjoemi-
tjoemi ongeveer 15 minuten.
Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne
plakjes. Verwijder de zaadjes en de
zaadlijsten van de lomboks en snijd
ze in dunne reepjes. Snijd de peteh
bonen doormidden en snijd de lente
uitjes in reepjes.
Pel voor de kruidenpasta de knof
look. Verwijder de steeltjes van de
rawits, schil de djahé en de laos en
snijd de uiteinden van de serehsten-
gel. Snijd dit allemaal in kleine
stukjes.
Maal deze voorbereide ingrediënten
met trassi in een tjobek fijn.
Verhit de olie in een wadjan, fruit
hierin de sjalotjes 1 minuut, doe de
kruidenpasta erbij en fruit dit alles 2
minuten.
Doe de tjoemi-tjoemi erbij en voeg
suiker, zout en peper naar smaak
toe. Laat alles ongeveer 8 minuten
sudderen.
Voeg als laats de rode en de groene
lomboks, de peteh bonen en de lente
uitjes toe en schep alles goed om.
juni 2007 41