tsmumli Claudia is heel enthousiast: Zo zag het er bij mijn oma ook altijd uit! KOOKT LONN\ f Trek de kop met de tentakels van de tjoemi-tjoemi. Verwijder de door schijnende 'pen' uit de lichaamszak en spoel ze daarna met ruim water. Doe de koppen en de tentakels terug in de lichaamszak. Pin het geheel weer dicht met cock tailprikkers. Meng de tamarindepulp met 1 kopje water en marineer hierin de tjoemi- tjoemi ongeveer 15 minuten. Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de lomboks en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de peteh bonen doormidden en snijd de lente uitjes in reepjes. Pel voor de kruidenpasta de knof look. Verwijder de steeltjes van de rawits, schil de djahé en de laos en snijd de uiteinden van de serehsten- gel. Snijd dit allemaal in kleine stukjes. Maal deze voorbereide ingrediënten met trassi in een tjobek fijn. Verhit de olie in een wadjan, fruit hierin de sjalotjes 1 minuut, doe de kruidenpasta erbij en fruit dit alles 2 minuten. Doe de tjoemi-tjoemi erbij en voeg suiker, zout en peper naar smaak toe. Laat alles ongeveer 8 minuten sudderen. Voeg als laats de rode en de groene lomboks, de peteh bonen en de lente uitjes toe en schep alles goed om. juni 2007 41

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2007 | | pagina 41