5^r it? van Lonny is goed pittig. Het grootste verschil is de taugé. Hierdoor heeft de nasi een stevigere bite. Heerlijk!' N V ff Juul: 'Ik ben dol op heet eten. Hoe heter, hoe beter! De nasi B. b Kook en stoom de rijst minimaal 4 uurtjes van tevoren en laat hem ver volgens afkoelen. b Snijd het vlees in kleine reepjes en klop de eieren los. b Verhit 2 eetlepels olie in een wadjan, bak het vlees hierin gaar en roer de eieren erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en zet dit mengsel apart. b Pel de sjalotjes en knoflook en snijd ze fijn. Doe hetzelfde met de rawits en het bosuitje. b Verhit de rest van de olie in de wadjan, fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2 minuten. Doe de rawits en de trassi erbij en roerbak alles 1 minuut. b Doe de rijst in de wadjan erbij en schep alles goed om. b Doe het bosuitje en het vleesmengsel erbij en meng alles goed door elkaar. b Doe de taugé en de sojasaus in de nasi goreng, voeg zout naar smaak toe en schep alles goed om. b Serveer de nasi goreng kampong met schijfjes komkommer, tomaat, atjar, kroepoek en gefrituurde sjalotjes. augustus 2007 41

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2007 | | pagina 41