m
w
Max: 'Normaalgesproken kook
ik altijd eerst het vlees even voor
ik het ga braden. Lonny bakt de
biefstuk gelijk mee in de pan, zodat
alle kruiden worden opgenomen
en het vleesvocht beter wordt
bewaard. De tahoe taotjo smaakt
nu nóg lekkerder. Deze tip neem ik
zeker over!'
b Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne
plakjes. Verwijder de zaadjes en de zaad
lijsten van de rode en de groene lomboks
en snijd het bosuitje in grove stukken.
Schil de laos en snijd deze in drie schijfjes.
Snijd de tahoe en het vlees in blokjes van
twee bij twee centimeter. Verhit een ruime
hoeveelheid olie in een wadjan en frituur
b Bereid de boemboe als volgt: schil de
djahé, pel de knoflook, snijd de uiteinden
van de sereh, verwijder de zaadjes en de
zaadlijsten van de lomboks en snijd alles
fijn. Wrijf samen met de trassi bakar in
een tjobek tot een pasta.
b Verhit opnieuw circa 4 eetlepels olie in
een wadjan en fruit de sjalotjes. Voeg de
laos, de salamblaadjes en de boemboe
toe en fruit dit alles gedurende twee mi
nuten aan. Doe het vlees erbij en roerbak
het geheel ongeveer drie minuten. Laat
het geheel met de taotjo, ketjap manis
en het water ongeveer zeven minuten
op een laag vuur sudderen. Voeg op het
laatst de gebakken tahoe, de lomboks,
de petehbonen en het bosuitje toe en
schep goed om.
de blokjes tahoe lichtbruin. Laat ze daarna
op een stuk keukenpaper uitlekken.