m w Max: 'Normaalgesproken kook ik altijd eerst het vlees even voor ik het ga braden. Lonny bakt de biefstuk gelijk mee in de pan, zodat alle kruiden worden opgenomen en het vleesvocht beter wordt bewaard. De tahoe taotjo smaakt nu nóg lekkerder. Deze tip neem ik zeker over!' b Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes en de zaad lijsten van de rode en de groene lomboks en snijd het bosuitje in grove stukken. Schil de laos en snijd deze in drie schijfjes. Snijd de tahoe en het vlees in blokjes van twee bij twee centimeter. Verhit een ruime hoeveelheid olie in een wadjan en frituur b Bereid de boemboe als volgt: schil de djahé, pel de knoflook, snijd de uiteinden van de sereh, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de lomboks en snijd alles fijn. Wrijf samen met de trassi bakar in een tjobek tot een pasta. b Verhit opnieuw circa 4 eetlepels olie in een wadjan en fruit de sjalotjes. Voeg de laos, de salamblaadjes en de boemboe toe en fruit dit alles gedurende twee mi nuten aan. Doe het vlees erbij en roerbak het geheel ongeveer drie minuten. Laat het geheel met de taotjo, ketjap manis en het water ongeveer zeven minuten op een laag vuur sudderen. Voeg op het laatst de gebakken tahoe, de lomboks, de petehbonen en het bosuitje toe en schep goed om. de blokjes tahoe lichtbruin. Laat ze daarna op een stuk keukenpaper uitlekken.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2007 | | pagina 39