Voorgerecht:
Kepiting van de grill
door restaurant tempo doeloe
Tempo Doeloe
Nagy Ghebrial: 'De
kreeft is een feestelijk
vervolg op de garna
len. Exclusief, maar
toegankelijk.'
Ingrediënten voor de ritja-ritja saus
- 100 ml water - 30 gr gember
- 60 gr tomaat - 20 gr lombok
- 250 gr uien - 20 gr knoflook
- 25 gr suiker - 10 gr vis bouillon
- 35 gr tomatenpuree - 40 ml olie
- 10 gr zout - gamba's (maat 16/20)
4 st. p.p.
Bereidingswijze ritja-ritja saus
Maal de gember, tomaat en lombok fijn.
Verhit olie in een pan, fruit daarbij knoflook
en gember gedurende 1 minuut. Voeg dan
de lombok toe. Roer dit 2 minuten lang. Zet
daarna het vuur laag en voeg uien toe. Roer
dit ongeveer 4 minuten.
Voeg de tomatenpuree, suiker, bouillon,
tomaat en het zout toe en doe hier 1 liter
water bij. Laat dit 5 minuten op een hoog
vuur sudderen.
Verhit de gamba's zonder kop even in de olie
en vervolgens in de saus.
Ingrediënten voor de lotek garnituur
- 100 gr fijngesneden spitskool
- 100 gr komkommer zonder zaadlijst
- 70 gr taugé
- 100 gr kousenband
- één kroepoek emping
- 10 gr gebakken uitjes
totdat di
gemalen
de lotek j
Badhuiswe]
2587 CA Dei
T 070 - 338
www.bali-s
Nagy Ghebrial
Ingrediënten
- 1 verse kreeft
- knoflook
- daun djeroek
- gember
- tautjo bonen
- sjalotjes
- rode peper
- daun salam
- sereh
- ketjap manis
- witte peper (gemalen)
- sojaolie (voor het roerbakken)
- lente-ui (voor de garnering)
Bereidingswijze
Verhit de sojaolie en roerbak de ingrediënten
volgens bovenstaande volgorde.
Gril de kreeft in 2 helften op de schaalkant.
Giet de saus over de kreeft en garneer met
fijngesneden lente-ui.
Utrechtsestraat 75
1017 VJ Amsterdam
T 020 - 625 67 18
www.tempodoeloerestaurant.nl
uisweg 1
CA Den Haag
77 78
i-scheveningen.nl
Ingrediënten voor de
- 100 gr pindakaas
- 10 gr kentjoer
- 20 gr sambal oelek
- 10 gr zout
- 20 ml olie
- 15 gr goela djawa
lotek saus
- 10 gr verse knoflook
- 50 gr gebakken pinda's
- 25 gr suiker
- 20 gr tamarinde
- 100 ml water
Bereidingswijze lotek saus
Pel en maal de knoflook en de pinda's. Giet
wat olie in een pan en fruit met sambal
gedurende één minuut. Roer er vervolgens
gedurende één minuut suiker door totdat die
opgelost is. Voeg daarna tamarinde, kentjoer
en twee liter water toe en roer dit door elkaar.
Doe de pindakaas erbij en roer dit ongeveer
nuten. Roer dan de goela djawa erdoor
die opgelost is. En voeg tot slot de
pinda's toe. Strooi het geheel over
garnituur.
32 moesson