Voorgerecht: Kepiting van de grill door restaurant tempo doeloe Tempo Doeloe Nagy Ghebrial: 'De kreeft is een feestelijk vervolg op de garna len. Exclusief, maar toegankelijk.' Ingrediënten voor de ritja-ritja saus - 100 ml water - 30 gr gember - 60 gr tomaat - 20 gr lombok - 250 gr uien - 20 gr knoflook - 25 gr suiker - 10 gr vis bouillon - 35 gr tomatenpuree - 40 ml olie - 10 gr zout - gamba's (maat 16/20) 4 st. p.p. Bereidingswijze ritja-ritja saus Maal de gember, tomaat en lombok fijn. Verhit olie in een pan, fruit daarbij knoflook en gember gedurende 1 minuut. Voeg dan de lombok toe. Roer dit 2 minuten lang. Zet daarna het vuur laag en voeg uien toe. Roer dit ongeveer 4 minuten. Voeg de tomatenpuree, suiker, bouillon, tomaat en het zout toe en doe hier 1 liter water bij. Laat dit 5 minuten op een hoog vuur sudderen. Verhit de gamba's zonder kop even in de olie en vervolgens in de saus. Ingrediënten voor de lotek garnituur - 100 gr fijngesneden spitskool - 100 gr komkommer zonder zaadlijst - 70 gr taugé - 100 gr kousenband - één kroepoek emping - 10 gr gebakken uitjes totdat di gemalen de lotek j Badhuiswe] 2587 CA Dei T 070 - 338 www.bali-s Nagy Ghebrial Ingrediënten - 1 verse kreeft - knoflook - daun djeroek - gember - tautjo bonen - sjalotjes - rode peper - daun salam - sereh - ketjap manis - witte peper (gemalen) - sojaolie (voor het roerbakken) - lente-ui (voor de garnering) Bereidingswijze Verhit de sojaolie en roerbak de ingrediënten volgens bovenstaande volgorde. Gril de kreeft in 2 helften op de schaalkant. Giet de saus over de kreeft en garneer met fijngesneden lente-ui. Utrechtsestraat 75 1017 VJ Amsterdam T 020 - 625 67 18 www.tempodoeloerestaurant.nl uisweg 1 CA Den Haag 77 78 i-scheveningen.nl Ingrediënten voor de - 100 gr pindakaas - 10 gr kentjoer - 20 gr sambal oelek - 10 gr zout - 20 ml olie - 15 gr goela djawa lotek saus - 10 gr verse knoflook - 50 gr gebakken pinda's - 25 gr suiker - 20 gr tamarinde - 100 ml water Bereidingswijze lotek saus Pel en maal de knoflook en de pinda's. Giet wat olie in een pan en fruit met sambal gedurende één minuut. Roer er vervolgens gedurende één minuut suiker door totdat die opgelost is. Voeg daarna tamarinde, kentjoer en twee liter water toe en roer dit door elkaar. Doe de pindakaas erbij en roer dit ongeveer nuten. Roer dan de goela djawa erdoor die opgelost is. En voeg tot slot de pinda's toe. Strooi het geheel over garnituur. 32 moesson

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2007 | | pagina 32