Tussengerecht: poejoeh koenir (kwartel in gele saus) Mooi Zeist DOOR RESTAuRANT MOOI ZEIST Ingrediënten - 3 kwartels - 25 gram verse koenir (koenjit) - 25 gram verse gember - 25 gram verse laos - 25 gram verse kentjoer - een mespuntje ketoembar - een mespuntje djinten - 2 blaadjes djeroek poeroet - 1 stengel sereh - 1/4 gesneden ui - 2 lomboks - 15 gram trassi - 2 teentjes knoflook - 250 ml kokosmelk - zout - suiker - zonnebloemolie Bereidingswijze De koenir, gember, laos, knoflook en kentjoer fijnmalen of, beter nog, oeleken. Bak deze pasta samen met de gesneden ui, de trassi, de grof gesneden lomboks (verwijder de pitjes!), de djeroek poeroet en de in de lengte doorgesneden serehstengel in hete zon nebloemolie. Voeg een mespuntje djinten en ketoembar toe. Roer tot het mooi glad is en lekker geurt. Voeg de kokosmelk, zout en suiker (naar smaak) toe. Deel vervolgens de kwartels in vieren, schenk een kopje water bij de boemboe en leg de kwartels erin. Op zacht vuur smoren. Roer regelmatig om totdat de kwartel lekker gegaard is. Marijke Kopier en Ed Brouwer Bachlaan 55 3706 BB Zeist T 030 - 695 80 58 www.mooizeist.nl

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2007 | | pagina 33