Tussengerecht: poejoeh
koenir (kwartel in gele saus)
Mooi Zeist
DOOR RESTAuRANT MOOI ZEIST
Ingrediënten
- 3 kwartels
- 25 gram verse koenir (koenjit)
- 25 gram verse gember
- 25 gram verse laos
- 25 gram verse kentjoer
- een mespuntje ketoembar
- een mespuntje djinten
- 2 blaadjes djeroek poeroet
- 1 stengel sereh
- 1/4 gesneden ui
- 2 lomboks
- 15 gram trassi
- 2 teentjes knoflook
- 250 ml kokosmelk
- zout
- suiker
- zonnebloemolie
Bereidingswijze
De koenir, gember, laos, knoflook en kentjoer
fijnmalen of, beter nog, oeleken. Bak deze
pasta samen met de gesneden ui, de trassi,
de grof gesneden lomboks (verwijder de
pitjes!), de djeroek poeroet en de in de lengte
doorgesneden serehstengel in hete zon
nebloemolie. Voeg een mespuntje djinten
en ketoembar toe. Roer tot het mooi glad is
en lekker geurt. Voeg de kokosmelk, zout en
suiker (naar smaak) toe. Deel vervolgens de
kwartels in vieren, schenk een kopje water bij
de boemboe en leg de kwartels erin. Op zacht
vuur smoren. Roer regelmatig om totdat de
kwartel lekker gegaard is.
Marijke Kopier en Ed Brouwer
Bachlaan 55
3706 BB Zeist
T 030 - 695 80 58
www.mooizeist.nl