Hoofdgerecht: eenden
borstfilet met lemper
I
Tjoe-Tjoe Mas
Verhit 4 eetlepels olie in een wokpan. Voeg 2 teentjes knoflook en 2
rode pepers toe. Roerbak de kangkoeng groenten en voeg 1 eetlepel
oestersaus, 1 theelepel zout en een halve theelepel peper toe. De
groenten zijn na 1 minuut roerbakken al klaar.
Bereidingswijze saus
Verhit olie in een pan. Maal de knoflook en gember en doe ze samen
met de uien in de olie. Voeg 2 stengels sereh, 1 daun laos, 4 blaadjes
salamblad en 4 blaadjes citroenblad toe. Bak dit tot alles gaar is.
Voeg daarna 500 ml water, 200 ml ketjap, 1 eetlepel petis oedang, 1
theelepel kentjoerpoeder en 1 eetlepel ketoembar toe. Zet dit alles op
een laag vuurtje.
Labradorstroom 75
1271 De Huizen
T 035 - 523 01 55
DOOR RESTAURANT TJOE-TJOE MAS
Mulijadi Mahdi, Anita Boerenkamp,
Tigor Parlindungan, Silvia Lutam
Ingrediënten
- 4 eendenborsten
- peper
- 2 eieren
- 2 teentjes knoflook
- 500 gr kangkoeng
zout
halve kilo kleefrijst
bananenblad
2 rode pepers
2 eetlepels oestersaus
Voor de saus
- 2 uien
- gember
- 1 daun laos
- blaadjes citroenblad
- 200 ml ketjap manis
- 1 theelepel kentjoerpoeder
4 teentjes
2x sereh
4 blaadjes salamblad
500 ml water
1 eetlepel petis oedang
1 eetlepel ketoembar
Bereidingswijze
Kook de kleefrijst. Snij de gebakken eieren in plakjes (dadar telor)
en voeg peper en zout toe. Doe daarna de dadar telor in de kleefrijst
en rol dit in bananenblad. Marineer de eendenborsten met zout en
peper. Verhit wat boter in een pan en doe de eendenborsten hierin.
Verhit deze op hoog vuur gedurende 2 minuten op de vette kant en
1 minuut op de andere kant (medium).
I
34 moesson