Hoofdgerecht: eenden borstfilet met lemper I Tjoe-Tjoe Mas Verhit 4 eetlepels olie in een wokpan. Voeg 2 teentjes knoflook en 2 rode pepers toe. Roerbak de kangkoeng groenten en voeg 1 eetlepel oestersaus, 1 theelepel zout en een halve theelepel peper toe. De groenten zijn na 1 minuut roerbakken al klaar. Bereidingswijze saus Verhit olie in een pan. Maal de knoflook en gember en doe ze samen met de uien in de olie. Voeg 2 stengels sereh, 1 daun laos, 4 blaadjes salamblad en 4 blaadjes citroenblad toe. Bak dit tot alles gaar is. Voeg daarna 500 ml water, 200 ml ketjap, 1 eetlepel petis oedang, 1 theelepel kentjoerpoeder en 1 eetlepel ketoembar toe. Zet dit alles op een laag vuurtje. Labradorstroom 75 1271 De Huizen T 035 - 523 01 55 DOOR RESTAURANT TJOE-TJOE MAS Mulijadi Mahdi, Anita Boerenkamp, Tigor Parlindungan, Silvia Lutam Ingrediënten - 4 eendenborsten - peper - 2 eieren - 2 teentjes knoflook - 500 gr kangkoeng zout halve kilo kleefrijst bananenblad 2 rode pepers 2 eetlepels oestersaus Voor de saus - 2 uien - gember - 1 daun laos - blaadjes citroenblad - 200 ml ketjap manis - 1 theelepel kentjoerpoeder 4 teentjes 2x sereh 4 blaadjes salamblad 500 ml water 1 eetlepel petis oedang 1 eetlepel ketoembar Bereidingswijze Kook de kleefrijst. Snij de gebakken eieren in plakjes (dadar telor) en voeg peper en zout toe. Doe daarna de dadar telor in de kleefrijst en rol dit in bananenblad. Marineer de eendenborsten met zout en peper. Verhit wat boter in een pan en doe de eendenborsten hierin. Verhit deze op hoog vuur gedurende 2 minuten op de vette kant en 1 minuut op de andere kant (medium). I 34 moesson

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2007 | | pagina 34