Nagerecht: Chocoladerol met pandanroomvulling LUSTAU East Inclia Solera siiFjuu De Lachende Javaan DOOR RESTAuRANT DE LACHENDE JAVAAN Ingrediënten chocoladerol - 4 medium eieren - 105 gr. donkere basterdsuiker - 175 gr. pure chocolade Ingrediënten pandanroomvulling - 250 gr mascarpone - 1 eetlepel gemalen kokos - paar druppels pandanpasta - 250 ml slagroom - 2 theelepels vanillesuiker - 2 eetlepels poedersuiker Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker tot een dikke massa en roer de gesmolten chocolade erdoorheen. Klop de eiwitten stijf en voeg 1 mespuntje zout toe. Spatel dit vervolgens voorzichtig door het choco lade mengsel heen. Vet het bakpapier in met boter. Spreid het beslag uit in een met bakpapier bedekte bakblik van 33 x 33 cm. Zet het circa 18 minuten in de oven. Klop met een vork de mascarpone los met een paar druppels pandanpasta en de kokos. Het mag best fel groen worden. Klop de slagroom stijf met poedersuiker en vanillesuiker. Spatel dit alles voorzichtig door elkaar. Spreid dit dan uit over het af gekoelde chocolade gebak. Door middel van het bakpapier duw je de cake aan totdat je uiteindelijk een rol hebt. Bij de amuse (gamba) en het voorge recht (kreeft) hoort witte wijn. De Los Vascos Chardonnay is, met zijn aange naam droge smaak en voorzien van een licht exotische toets, zeer geschikt bij vis, amuses en licht gekruid wit vlees. De Raimat Vinedos White smaakt ook verrukkelijk bij visgerechten en zee vruchten. De wijn geurt op subtiele wijze naar bloemen (zoals lelies), citrus en groene appeltjes. De smaak is volmaakt in evenwicht en verfrissend met tonen van rijp fruit. Ook zonder begeleidende gerechten komt hij goed tot zijn recht. De kwartel en de eendenborst worden door rode wijn begeleid. Kiest u voor harmonie, een smaak in evenwicht met het gerecht, dan is de Raimat Vinedos Red de ideale keuze. Het rode bes- senfruit wordt fraai aangevuld met de aroma's van rode kersen en gestoofd fruit. Bent u avontuurlijker ingesteld, probeer dan de Argentijnse Septima Malbec/ Cabernet. Door zijn verrassende smaak combineert de wijn net wat anders met het gerecht. Hij geurt naar aroma's van kersen en pruimen en heeft een com plexe eikennuance. Bij de chocoladerol zorgt de Lustau East India Sherry voor een geschikte, heerlijke finishing touch. De sherry geurt naar gebrande aroma's met wat caramel. Hij smaakt zacht zoet met toch ook een frisse toets. Na enkele seconden komt er een tweede smaakexplosie van gebrande en oxidatieve smaken, ge roosterde noten en rozijnen. Drink hem licht gekoeld. Bovengenoemde dranken zijn door het hele land verkrijgbaar in filialen van de Bottelier, Mitra en Euroslijter. Mueedaiul bottled inSpain Emilio Lustau, Jerez E. 186-CA ll«tll,Hl in 1007 december 2007 35 Frankenstraat 27 2011 HT Haarlem T 023-532 87 92 Frans Helling

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2007 | | pagina 35