0
Een heerlijke lichte start voor het nieuwe jaar
Restaurant Mooi Zeist is met recht een familiebedrijf. Ed
Brouwer en zijn vrouw Marijke Kopier runnen het restaurant,
dochter Michelle werkt in de bediening en in de keuken
zwaait de 83-jarige Hans ('Iedereen noemt me Pa') Brouwer, de
scepter. Pa Brouwer voelt zich niet senang als hij experimentele
gerechten moet maken; hij houdt het liever traditioneel. Alle
kruiden kent hij nog uit de eigen tuin in Indië. De verschillende
smaken zijn bij hem ingebakken. 'In de Indische keuken draait
alles om gevoel,' vertelt hij. 'Het lijkt makkelijk: een handje zus
of een vingerkootje zo, maar toen ik ze een keer nawoog waren
de hoeveelheden toch op de gram nauwkeurig.'
DOOR MANDY MENSINGH FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE LIGTENBERG
Ikan atjar
koening
met bebotok
3SB Vanaf deze maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restau
ra rants) bestaat al sinds 1990 en verenigt 13 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter,
Esa maar allen dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn.
36
Moesson #08 ianuari(2).indd 36
1Q.12-2007 12-451.3