Een winters voorgerecht gevolgd door heerlijke gamba's in saus en malse eend
Hoewel eigenaar Frank Deuning zelf
in Nederland geboren is, neemt hij
in restaurant The Raffles zijn gasten
mee op reis naar de plek waar zijn
voorouders vandaan komen, Java.
The Raffles heeft een klassieke keuken,
maar zorgt wel voor een moderne
presentatie. 'Door de sauzen dreigen
Indische gerechten er allemaal
hetzelfde uit te zien', vertelt Frank. 'Met
rijk gedecoreerd servies springt het
gerecht er toch feestelijk uit.'
MANDY MENSINGH
SERGE LIGTENBERG
Tinoetoean, saté lilit
bebek en oedang
katjang Padang
Gastheer Frank Deuning en chef-kok Vichai Boonyuen.
Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants)
bestaat al sinds 1990 en verenigt 13 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar
allen dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn.
februari 2008 37
Moesson #09 febr(1).indd 37
22-01-2008 12:38:41