Een winters voorgerecht gevolgd door heerlijke gamba's in saus en malse eend Hoewel eigenaar Frank Deuning zelf in Nederland geboren is, neemt hij in restaurant The Raffles zijn gasten mee op reis naar de plek waar zijn voorouders vandaan komen, Java. The Raffles heeft een klassieke keuken, maar zorgt wel voor een moderne presentatie. 'Door de sauzen dreigen Indische gerechten er allemaal hetzelfde uit te zien', vertelt Frank. 'Met rijk gedecoreerd servies springt het gerecht er toch feestelijk uit.' MANDY MENSINGH SERGE LIGTENBERG Tinoetoean, saté lilit bebek en oedang katjang Padang Gastheer Frank Deuning en chef-kok Vichai Boonyuen. Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants) bestaat al sinds 1990 en verenigt 13 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn. februari 2008 37 Moesson #09 febr(1).indd 37 22-01-2008 12:38:41

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 37