Voorgerecht:
tinoetoean
Hoofdgerecht:
oedang katjang
Padang
Pompoensoep,
lekker gevuld, is
typisch een gerecht'
voor in de winter'
Frank: 'Mensen kiezen bij Indische
gerechten vaak te lichte, frisse wijn, of
zelfs witbier. Maar omdat Indische ge
rechten door de kruiden vaak een hoog
zuurgehalte hebben, kun je beter voor
een oudere, Duitse of Australische
wijnsoort kiezen.'
The Raffles
(pompoensoep MET GARNALEN)
(GAMBA'S iN SAUS)
Ingrediënten
een oranje pompoen (laboe merah) van ongeveer 2 ons
4 stuks steranijs
1 ui
4 teentjes knoflook
Ingrediënten voor de garnering
2 stuks groene pompoen (laboe siam)
12 gekookte garnalen (no. 16/20)
2 gesneden bosuitjes
takje selderij
Bereidingswijze
Ontdoe de oranje pompoen van zijn schil en snij in
stukjes. Fruit de pompoen samen met de steranijs, uien
en knoflook tot alles gaar is, en doe dit dan vervolgens
in een blender. Schenk dit dan in een soeppan en vul aan
met kippenbouillon. Kook de garnalen tot ze gaar zijn en
verdeel ze over de borden. Haal de schil van de groene
pompoen en snij in plakjes. Snij ook de bosuitjes en de sel
derij en doe dit samen met de plakjes pompoen in de hete
soep. Voeg tot slot wat zout en suiker naar smaak toe.
Javastraat 63
2585 AG Den Haag
T 070 - 345 85 87
www.restaurantraffles.com
38 moesson
Moesson #09 febr(1).indd 38 22-01-2008 13:10:50