Voorgerecht: tinoetoean Hoofdgerecht: oedang katjang Padang Pompoensoep, lekker gevuld, is typisch een gerecht' voor in de winter' Frank: 'Mensen kiezen bij Indische gerechten vaak te lichte, frisse wijn, of zelfs witbier. Maar omdat Indische ge rechten door de kruiden vaak een hoog zuurgehalte hebben, kun je beter voor een oudere, Duitse of Australische wijnsoort kiezen.' The Raffles (pompoensoep MET GARNALEN) (GAMBA'S iN SAUS) Ingrediënten een oranje pompoen (laboe merah) van ongeveer 2 ons 4 stuks steranijs 1 ui 4 teentjes knoflook Ingrediënten voor de garnering 2 stuks groene pompoen (laboe siam) 12 gekookte garnalen (no. 16/20) 2 gesneden bosuitjes takje selderij Bereidingswijze Ontdoe de oranje pompoen van zijn schil en snij in stukjes. Fruit de pompoen samen met de steranijs, uien en knoflook tot alles gaar is, en doe dit dan vervolgens in een blender. Schenk dit dan in een soeppan en vul aan met kippenbouillon. Kook de garnalen tot ze gaar zijn en verdeel ze over de borden. Haal de schil van de groene pompoen en snij in plakjes. Snij ook de bosuitjes en de sel derij en doe dit samen met de plakjes pompoen in de hete soep. Voeg tot slot wat zout en suiker naar smaak toe. Javastraat 63 2585 AG Den Haag T 070 - 345 85 87 www.restaurantraffles.com 38 moesson Moesson #09 febr(1).indd 38 22-01-2008 13:10:50

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 38