Bijgerecht: saté lilit bebek 1 eetlepel tamarinde 1 eetlepel sambal oelek 1 eetlepel pindakaas 3 stuks steranijs 50 gram kousenband Fruit de ingrediënten voor de boemboe in een pan tot alles gaar is. Snij een halve ui in snippertjes, de kousenband in stukjes, fruit deze samen aan en voeg de boemboe toe. Voeg naar smaak kippenbouillon toe aan de boemboe. Pel de garnalen, laat de kop erop en kook ze gedurende 10 minuten. Serveer de garnalen op borden en giet tot slot de saus met kousenband over de gekookte garnalen. 2 eendenborsten 2 sjalotjes 2 eetlepels tamarinde 2 kemirinoten duim gember 1 tomaat ingrediënten 2 eetlepels ketjap manis 2 gemalen kemirinoten 2 theelepels petis oedang 3 stuks kaneel een halve ui 8 garnalen no 1. Bereidingswijze (SATÉ VAN EEND) ingrediënten 2 theelepels suiker 8 serehstokjes Bereidingswijze Snij de twee eendenborsten in kleine stukjes. Fruit de andere ingrediënten in een wadjan tot alles gaar is. Doe dit daarna door een blender samen met de kleine stukjes eendenborst en geraspte kokos. Kneed dit vervolgens om de serehstokjes heen en grill de saté lilit bebek tot het gaar is. Wijnsuggestie Favoriete wijn bij de saté lilit bebek: Shiraz Isolation Ridge Frankland Estate Western Australia 2003 Verkrijgbaar bij de betere wijnhandel. 2 lomboks 2 teentjes knoflook 2 theelepels trassi 2 takjes korianderblaadjes 2 vingers koenir 1 eetlepel vissaus 2 eetlepels geraspte kokos februari 2008 Wijnsuggestie Favoriete wijn bij de garnalen: Riesling Bru- dersberg Nierstein Freiherr Heyl zu Herrensheim spatlese 1998 Verkrijgbaar bij de betere wijnhandel. Moesson #09 febr(1).indd 39 22-01-2008 12:38:54

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 39