Bijgerecht:
saté lilit bebek
1 eetlepel tamarinde
1 eetlepel sambal oelek
1 eetlepel pindakaas
3 stuks steranijs
50 gram kousenband
Fruit de ingrediënten voor de boemboe in een pan tot alles
gaar is. Snij een halve ui in snippertjes, de kousenband in
stukjes, fruit deze samen aan en voeg de boemboe toe.
Voeg naar smaak kippenbouillon toe aan de boemboe.
Pel de garnalen, laat de kop erop en kook ze gedurende 10
minuten. Serveer de garnalen op borden en giet tot slot de
saus met kousenband over de gekookte garnalen.
2 eendenborsten
2 sjalotjes
2 eetlepels tamarinde
2 kemirinoten
duim gember
1 tomaat
ingrediënten
2 eetlepels ketjap manis
2 gemalen kemirinoten
2 theelepels petis oedang
3 stuks kaneel
een halve ui
8 garnalen no 1.
Bereidingswijze
(SATÉ VAN EEND)
ingrediënten
2 theelepels suiker
8 serehstokjes
Bereidingswijze
Snij de twee eendenborsten in kleine stukjes. Fruit de andere
ingrediënten in een wadjan tot alles gaar is. Doe dit daarna
door een blender samen met de kleine stukjes eendenborst
en geraspte kokos. Kneed dit vervolgens om de serehstokjes
heen en grill de saté lilit bebek tot het gaar is.
Wijnsuggestie Favoriete wijn bij de saté lilit bebek: Shiraz
Isolation Ridge Frankland Estate Western Australia 2003
Verkrijgbaar bij de betere wijnhandel.
2 lomboks
2 teentjes knoflook
2 theelepels trassi
2 takjes korianderblaadjes
2 vingers koenir
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels geraspte kokos
februari 2008
Wijnsuggestie Favoriete wijn bij de garnalen: Riesling Bru-
dersberg Nierstein Freiherr Heyl zu Herrensheim spatlese
1998 Verkrijgbaar bij de betere wijnhandel.
Moesson #09 febr(1).indd 39 22-01-2008 12:38:54