ym
Eén van de specialiteiten van resta
Restaurant Bali bestaat al sinds 1946 en
is daarmee één van de oudste Indische/
Indonesische restaurants in Den Haag. In
2006 heeft Bali na een verbouwing van bijna
4 jaar een nieuwe, frisse start gemaakt. De
inrichting heeft een moderne uitstraling
gekregen, maar de authentieke keuken is,
met de nieuwste vereiste technieken, in stand
gebleven. Deze authentieke keuken bezorgde
restaurant Bali in 2007 het lidmaatschap
van de SIR. Tante Enny, Tante Martha en zoon
Marcel zijn, onder leiding van chefkok Martin,
het brein achter de gerechten van restaurant
Bali. Gastheer Ragnar Ruijgrok: 'Onze kokkies
hebben hun familiereceptuur ingebracht,
wat heeft geleid tot de meest heerlijke en
originele gerechten. Deze receptuur geven de
tantes niet zo gauw prijs.' Maar speciaal voor
Moesson onthullen de tantes het recept van
één van de specialiteiten van restaurant Bali:
ikan pepesan.
SiL*[
rr
fotografie EN styling
jgh
DOOR
MANDY
n-Suma
r
Duu
Enny
Tante Martha van
Ruijgrok en Tante
Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants)
bestaat sinds 1990 en verenigt 13 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen
dragen uit dat de Indonesische en Indische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn.
serge LIGTENBERG
maart 2008 35
Moesson #10 mrt(2).indd 35 26-02-2008 16:37:13