ym Eén van de specialiteiten van resta Restaurant Bali bestaat al sinds 1946 en is daarmee één van de oudste Indische/ Indonesische restaurants in Den Haag. In 2006 heeft Bali na een verbouwing van bijna 4 jaar een nieuwe, frisse start gemaakt. De inrichting heeft een moderne uitstraling gekregen, maar de authentieke keuken is, met de nieuwste vereiste technieken, in stand gebleven. Deze authentieke keuken bezorgde restaurant Bali in 2007 het lidmaatschap van de SIR. Tante Enny, Tante Martha en zoon Marcel zijn, onder leiding van chefkok Martin, het brein achter de gerechten van restaurant Bali. Gastheer Ragnar Ruijgrok: 'Onze kokkies hebben hun familiereceptuur ingebracht, wat heeft geleid tot de meest heerlijke en originele gerechten. Deze receptuur geven de tantes niet zo gauw prijs.' Maar speciaal voor Moesson onthullen de tantes het recept van één van de specialiteiten van restaurant Bali: ikan pepesan. SiL*[ rr fotografie EN styling jgh DOOR MANDY n-Suma r Duu Enny Tante Martha van Ruijgrok en Tante Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants) bestaat sinds 1990 en verenigt 13 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen dragen uit dat de Indonesische en Indische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn. serge LIGTENBERG maart 2008 35 Moesson #10 mrt(2).indd 35 26-02-2008 16:37:13

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 35