Hoofdgerecht:
ikan pepesan
<§t
(NASI KOENING MET PITTIGE VICTORIABAARSFILET)
Ingrediënten vis:
3 eetlepels olie
1 stengel sereh
6 centimeter laos
6 centimeter gember
15 djeroek poeroet bladeren
5 teentjes knoflook
10 gram suiker
15 gram zout
10 gram paprikapoeder
10 stuks kemirinoten
3 uien
2 stuks (30 x 30 cm) bananenblad
2 stuks verse peper
2 blokjes kippenbouillon
Bereidingswijze:
Oelek of maal de sereh, laos, gember, kemirinoten, knoflook en sereh in een
blender. Schenk 3 eetlepels olie in een pan en doe hier de boemboe in. Fruit
de boemboe gedurende 5 minuten. Voeg 2 kippenbouillonblokjes en water
samen tot 20 centiliter en giet dit vervolgens in de pan. Snij de uien en doe
deze samen met de djeroek poeroet bladeren erin. Sudder dit alles gaar ge
durende 20 minuten en doe 2 stuks gesneden verse pepers erbij. Leg de vis
op een bananenblad en schep 200 gram van de saus op de vis. Pak de vis in
met nog een stuk bananenblad. Prik het blad met een cocktailprikker vast
op de kant van de kop. Stoom de vis daarna gaar gedurende 25 minuten.
Serveer de vis met nasi koening.
Ingrediënten nasi koening:
5 djeroek poeroet bladeren
1 stengel sereh
15 gram koenjit poeder
15 centimeter santenblok
een blikje santen melk
4 kopjes pandanrijst of witte rijst
water
zout naar smaak
Bereidingswijze:
Doe 15 centimeter santenblok en een blikje santenmelk in een pan
netje en zet het op een vuurtje totdat het net begint te koken. Voeg
de djeroek poeroet bladeren, de koenjit en sereh toe en roer dit geheel
even op een laag vuurtje. Strooi 4 kopjes rijst in een pan en giet hier
vervolgens de ingrediënten bij. Voeg eventueel naar smaak wat zout
toe. Schenk water in de pan totdat een vingerkootje water boven de
rijst te zien is. Kook de rijst tot het water opgenomen is.
Wijnsuggestie
Rood: Colbiëres M'11 - spreek uit M onze. een ongefilterde, intens
krachtige wijn met een mooie balans tussen aardse tonen en intens
fruit, zonder zijn elegantie te verliezen. Gemaakt van de handgeplukte
Syrah-druif (a petit grain).
Wit: Riesling Clemens Busch kabinett trocken. Een elegante wijn die
naast het licht gerijpte karakter nog steeds een mooie zuurgraad be
vat. Hét voorbeeld van hoe een riesling gemaakt dient te worden.
Voor meer informatie kan de wijnliefhebber uiteraard terecht bij het restaurant. De
medewerkers van Bali zullen u met alle plezier te woord staan.
Bali
Badhuisweg 1
2587 CA Den Haag
T 070 - 338 77 78
www.bali-scheveningen.nl
36
Moesson #10 mrt(2).indd 36