Hoofdgerecht: ikan pepesan <§t (NASI KOENING MET PITTIGE VICTORIABAARSFILET) Ingrediënten vis: 3 eetlepels olie 1 stengel sereh 6 centimeter laos 6 centimeter gember 15 djeroek poeroet bladeren 5 teentjes knoflook 10 gram suiker 15 gram zout 10 gram paprikapoeder 10 stuks kemirinoten 3 uien 2 stuks (30 x 30 cm) bananenblad 2 stuks verse peper 2 blokjes kippenbouillon Bereidingswijze: Oelek of maal de sereh, laos, gember, kemirinoten, knoflook en sereh in een blender. Schenk 3 eetlepels olie in een pan en doe hier de boemboe in. Fruit de boemboe gedurende 5 minuten. Voeg 2 kippenbouillonblokjes en water samen tot 20 centiliter en giet dit vervolgens in de pan. Snij de uien en doe deze samen met de djeroek poeroet bladeren erin. Sudder dit alles gaar ge durende 20 minuten en doe 2 stuks gesneden verse pepers erbij. Leg de vis op een bananenblad en schep 200 gram van de saus op de vis. Pak de vis in met nog een stuk bananenblad. Prik het blad met een cocktailprikker vast op de kant van de kop. Stoom de vis daarna gaar gedurende 25 minuten. Serveer de vis met nasi koening. Ingrediënten nasi koening: 5 djeroek poeroet bladeren 1 stengel sereh 15 gram koenjit poeder 15 centimeter santenblok een blikje santen melk 4 kopjes pandanrijst of witte rijst water zout naar smaak Bereidingswijze: Doe 15 centimeter santenblok en een blikje santenmelk in een pan netje en zet het op een vuurtje totdat het net begint te koken. Voeg de djeroek poeroet bladeren, de koenjit en sereh toe en roer dit geheel even op een laag vuurtje. Strooi 4 kopjes rijst in een pan en giet hier vervolgens de ingrediënten bij. Voeg eventueel naar smaak wat zout toe. Schenk water in de pan totdat een vingerkootje water boven de rijst te zien is. Kook de rijst tot het water opgenomen is. Wijnsuggestie Rood: Colbiëres M'11 - spreek uit M onze. een ongefilterde, intens krachtige wijn met een mooie balans tussen aardse tonen en intens fruit, zonder zijn elegantie te verliezen. Gemaakt van de handgeplukte Syrah-druif (a petit grain). Wit: Riesling Clemens Busch kabinett trocken. Een elegante wijn die naast het licht gerijpte karakter nog steeds een mooie zuurgraad be vat. Hét voorbeeld van hoe een riesling gemaakt dient te worden. Voor meer informatie kan de wijnliefhebber uiteraard terecht bij het restaurant. De medewerkers van Bali zullen u met alle plezier te woord staan. Bali Badhuisweg 1 2587 CA Den Haag T 070 - 338 77 78 www.bali-scheveningen.nl 36 Moesson #10 mrt(2).indd 36

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 36