(kruidige king krab met curry en KOKOSMELK)
Hoofdgerecht:
Gulai kepiting radja
I
Padi - Asian Food Gallery
Koolkaai 9a
2000 Antwerpen
België
T 0032 3225 1446
www.padi-asianfood.be
ingrediënten:
500 gram King krab
2 stengels verse sereh
4 limoenblaadjes
2 teentjes knoflook
1 kleine ui
1 theelepel komijn
1 theelepel koriander poeder
1 eetlepel koenjit/koerkoema
2 Spaanse pepers
3 kemirinoten
200 gram kokosmelk
maïsolie
zout en suiker naar smaak
ingrediënten garnering:
2 fijn gesneden lente-uitjes
1 limoen in schijfjes gesneden
1/2 stengel groene selder
6 kleine cherrytomaatjes
3 takjes korianderblaadjes
Bereidingswijze:
Maal alle ingrediënten behalve de sereh en limoenblaadjes tot
een pasta. Fruit de pasta in wat olie en doe daarna de sereh en
limoenblaadjes erbij. Voeg vervolgens kokosmelk toe en maak alles
op smaak met wat zout en suiker. Breng de King krab in de saus en
verwarm dit alles gedurende 10 minuten op een hoog vuur. Schep
regelmatig de saus over de King krab heen. Garneer de King krab tot
slot met de lente-uitjes, limoen, cherrytomaatjes, groene selder en
korianderblaadjes.
Gastheer en chefkok Ardi Slamet Priyadi
40 moesson
Moesson #10 apr(1).indd 40