Bijgerecht:
Mihoen goreng sajoer
(GEBAKKEN RIJSTVERMICELLI MET GROENTEN)
ingrediënten:
250 gram rijstvermicelli (mihoen)
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 theelepels maggi saus
1/2 theelepel witte peper
maïsolie
zout en suiker naar smaak
Groenten:
3 blaadjes paksoi
1 kleine ui
1 rode paprika
100 gram soja scheuten
2 lente-uitjes
Bereidingswijze:
Kook de rijstvermicelli tot het zacht is in kokend water (ongeveer
gedurende 3 minuten). Spoel de vermicelli vervolgens uit en laat deze
drogen. Fruit de sjalotten en knoflook in olie en laat dit even doorbak
ken. Voeg vervolgens de gesneden groenten (paksoi, rode paprika en
ui) toe en breng op smaak met maggi saus, zout, suiker en peper. Doe
dan de rijstvermicelli erbij en roerbak het geheel op een matig vuur
tot de vermicelli door en door heet is. Roerbak als laatste even de soja
scheuten en lente-uitjes mee.
Moesson #10 apr(1).indd 41
(gerookte zwarte thee met verse gember, limoen en SEREH)
ingrediënten: 200 milliliter gekookt water
2 theelepels gerookte zwarte thee suiker of honing naar smaak
1/2 fijngesneden limoen
4 schijfjes gemberwortel
1 of 2 sereh stengels
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een groot glas en voeg daarna het gekookte
water toe. Breng vervolgens op smaak met suiker of honing. Laat de
thee 3 minuten trekken. In de zomer kan men hem ook koud drinken
door een paar ijsklontjes toe te voegen.
april 2008
41
16:50:21