Bijgerecht: Mihoen goreng sajoer (GEBAKKEN RIJSTVERMICELLI MET GROENTEN) ingrediënten: 250 gram rijstvermicelli (mihoen) 2 teentjes knoflook 2 sjalotten 2 theelepels maggi saus 1/2 theelepel witte peper maïsolie zout en suiker naar smaak Groenten: 3 blaadjes paksoi 1 kleine ui 1 rode paprika 100 gram soja scheuten 2 lente-uitjes Bereidingswijze: Kook de rijstvermicelli tot het zacht is in kokend water (ongeveer gedurende 3 minuten). Spoel de vermicelli vervolgens uit en laat deze drogen. Fruit de sjalotten en knoflook in olie en laat dit even doorbak ken. Voeg vervolgens de gesneden groenten (paksoi, rode paprika en ui) toe en breng op smaak met maggi saus, zout, suiker en peper. Doe dan de rijstvermicelli erbij en roerbak het geheel op een matig vuur tot de vermicelli door en door heet is. Roerbak als laatste even de soja scheuten en lente-uitjes mee. Moesson #10 apr(1).indd 41 (gerookte zwarte thee met verse gember, limoen en SEREH) ingrediënten: 200 milliliter gekookt water 2 theelepels gerookte zwarte thee suiker of honing naar smaak 1/2 fijngesneden limoen 4 schijfjes gemberwortel 1 of 2 sereh stengels Bereidingswijze: Doe alle ingrediënten in een groot glas en voeg daarna het gekookte water toe. Breng vervolgens op smaak met suiker of honing. Laat de thee 3 minuten trekken. In de zomer kan men hem ook koud drinken door een paar ijsklontjes toe te voegen. april 2008 41 16:50:21

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 41