1 Perkedel djagoeng kepiting en sambal goreng oedang peteh Een feestelijk voorafje smaakt naar meer... A Restaurant Klein Java doet zijn naam eer aan: een niet al te groot, gezellig restaurant met voornamelijk authentieke, Javaanse gerechten. Zonder al te veel poeha, brengt Klein Java zijn gasten terug in koloniale sferen. Eigenaar Marcel van de Pol: 'Wij zijn het enige Indonesische restaurant in Friesland, uniek toch?' Zijn moeder, Zusan van de Pol-Sadima, heeft de touwtjes in handen in de keuken. Maar haar kookkunsten houdt ze niet voor haarzelf; stagiaires uit Indonesië leren de fijne kneepjes. DOOR MANDY MENSINGH FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE LIGTENBERG Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants) bestaat sinds 1990 en verenigt 12 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn. mei 2008 29 Moesson #11 mei(1).indd 29 22-04-2008 10:30:15

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 29