1
Perkedel djagoeng
kepiting en sambal
goreng oedang peteh
Een feestelijk voorafje smaakt naar meer... A
Restaurant Klein Java doet zijn naam eer
aan: een niet al te groot, gezellig restaurant
met voornamelijk authentieke, Javaanse
gerechten. Zonder al te veel poeha, brengt
Klein Java zijn gasten terug in koloniale sferen.
Eigenaar Marcel van de Pol: 'Wij zijn het enige
Indonesische restaurant in Friesland, uniek
toch?' Zijn moeder, Zusan van de Pol-Sadima,
heeft de touwtjes in handen in de keuken. Maar
haar kookkunsten houdt ze niet voor haarzelf;
stagiaires uit Indonesië leren de fijne kneepjes.
DOOR MANDY MENSINGH FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE LIGTENBERG
Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants)
bestaat sinds 1990 en verenigt 12 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen
dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn.
mei 2008
29
Moesson #11 mei(1).indd 29
22-04-2008 10:30:15