Voorgerecht: Perkedel djagoeng kepiting Hoofdgerecht: Sambal goreng oedang peteh <§t (MAïSKOEKJES MET KRAB) Ingrediënten: 850 gram zoete maïskorrels 200 gram verse krab 1 fijn gesneden prei 1 fijn gesneden bos selderij 2 eieren 1 fijn gesneden ui 3 theelepels knoflookpasta 2 theelepels witte peper 1 theelepel gemalen nootmuskaat 1 theelepel koenjitpoeder 300 gram bloem zout naar smaak 1 deciliter zonnebloemolie of slaolie Bereidingswijze: Haal het vlees uit de krabbenpoten. Meng het vlees vervolgens met alle andere ingrediënten en ongeveer 10 milliliter water in een mixer. Verhit een ruime laag olie in een koekenpan. Leg een flinke eetlepel beslag in de pan en bak de koekjes aan beide kanten tot ze goudbruin van kleur zijn. (PITTIGE Garnalen MET PETEHBONEN) Klein Java Wijde Noorderhorne 18 8601 EB Sneek T 051 - 543 24 98 www.kleinjava.nl Bereidingswijze: Roerbak de gamba's in de hete olie. Doe daarna alle ingrediënten er bij en laat het 2 minuten sudderen. Voeg vervolgens de santenblok en het kopje water toe en laat het wederom 2 minuten sudderen. Ingrediënten: 250 gram gamba's 1 ons petehbonen 2 fijn gesneden ui 2 theelepels knoflookpasta 10 gram trassi bakar 3 stukjes laos (2 centimeter) 3 daun salam 3 stukjes sereh (2 centimeter) 3 daun djeroek poeroet 1 fijn gesneden tomaat 2 theelepels gemalen kemirinoten half blok santen 4 eetlepels olie 2 fijn gesneden lomboks 1 kopje water Zout en suiker naar smaak 30 moesson Moesson #11 mei(1).indd 30 22-04-2008 10:31:14

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 30