Voorgerecht:
Perkedel djagoeng
kepiting
Hoofdgerecht:
Sambal goreng
oedang peteh
<§t
(MAïSKOEKJES MET KRAB)
Ingrediënten:
850 gram zoete maïskorrels
200 gram verse krab
1 fijn gesneden prei
1 fijn gesneden bos selderij
2 eieren
1 fijn gesneden ui
3 theelepels knoflookpasta
2 theelepels witte peper
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel koenjitpoeder
300 gram bloem
zout naar smaak
1 deciliter zonnebloemolie of
slaolie
Bereidingswijze:
Haal het vlees uit de krabbenpoten. Meng het vlees vervolgens
met alle andere ingrediënten en ongeveer 10 milliliter water in een
mixer. Verhit een ruime laag olie in een koekenpan. Leg een flinke
eetlepel beslag in de pan en bak de koekjes aan beide kanten tot ze
goudbruin van kleur zijn.
(PITTIGE Garnalen MET PETEHBONEN)
Klein Java
Wijde Noorderhorne 18
8601 EB Sneek
T 051 - 543 24 98
www.kleinjava.nl
Bereidingswijze:
Roerbak de gamba's in de hete olie. Doe daarna alle ingrediënten er
bij en laat het 2 minuten sudderen. Voeg vervolgens de santenblok
en het kopje water toe en laat het wederom 2 minuten sudderen.
Ingrediënten:
250 gram gamba's
1 ons petehbonen
2 fijn gesneden ui
2 theelepels knoflookpasta
10 gram trassi bakar
3 stukjes laos (2 centimeter)
3 daun salam
3 stukjes sereh (2 centimeter)
3 daun djeroek poeroet
1 fijn gesneden tomaat
2 theelepels gemalen
kemirinoten
half blok santen
4 eetlepels olie
2 fijn gesneden lomboks
1 kopje water
Zout en suiker naar smaak
30 moesson
Moesson #11 mei(1).indd 30 22-04-2008 10:31:14