Stroop soesoe Het is weer zomer en iedereen snakt naar iets fris, kouds en lekkers. Steel de show en maak eens zelf authentieke Indische ijsjes. Restaurant De Lachende Javaan in Haarlem verzorgde de ijskoude klassiekers precies zoals oma ze vroeger zelf maakte. Met schaafijs, rozenstroop, goela djawa stroop, kokosmelk, gekleurde agar-agar blokjes en vers fruit. Stroop goela djawa DOOR MARVIN STRuISVLuGT EN DENISE THöRIG FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE LIGTENBERG IJskoude Indische ijsklassiekers Zet een kom met het water en de goela djawa ongeveer 3 minuten in de magnetron of laat het suiker/water mengsel in een pannetje op het vuur smelten. 1 kilo suiker 500 milliliter water 1 flesje rozenessence 1 blik gecondenseerde melk Breng het water en suiker aan de kook, zet ver volgens het vuur lager. Wanneer de suiker is ge smolten en het mengsel begint te borrelen, voeg je de rozenessence en gecondenseerde melk toe. Roer regelmatig tegen het aanbranden en zet het vuur uit zodra het begint te koken. Schenk de afgekoelde siroop in een schone afsluitbare kan en zet koel weg. 18 moesson Moesson #1 juli(1).indd 18 125 gram goela djawa 100 milliliter water Maak, voordat je aan de slag gaat, eerst deze twee basisingrediënten: stroop goela djawa en stroop soesoe.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 18