Air keiopa moeda Es shanghai Es alpokat Air kelapa moeda Es tjendol 500 gram gemengd fruit agar-agar (bij de toko) schaafijs kokosmelk stroop soesoe Snij 500 gram fruit naar keuze (bijvoorbeeld watermeloen, ananas en nangka) in stukjes. Maak de agar-agar volgens de beschrijving op het pak en snij dit in blokjes. Neem een brede ijscoupe, verdeel wat fruit en agar-agar over de coupe, samen met geschaafd ijs, kokos melk en een paar eetlepels stroop soesoe naar smaak. 4 avocado's 50 milliliter gecondenseerde melk 10 ijsblokjes 1 eetlepel citroensap Schil en ontpit de avocado's, snijd ze in blok jes en stop het samen met de melk, citroen sap en ijs in een blender. Pureer tot je een gladde massa hebt gekregen. Verdeel over 4 glazen. Serveer met bovenop een bolletje ge schaafd ijs, goela djawa stroop en een beetje chocoladesaus naar eigen smaak. Air kelapa moeda, ofwel kokoswater, is het sap uit een jonge kokosnoot. Het allerlekkerst is deze te drinken uit de jonge kokosnoot zelf. Ze zijn tegenwoordig bij diverse toko's in Nederland te koop, lekker makkelijk dus! Al leen even - voorzichtig! - in een mooie vorm hakken. 5 eetlepels rijstmeel 1 eetlepel tapiocameel (samen 65 gram) 500 milliliter water 4 theelepels pandanpasta snufje zout Roer bovenstaande ingrediënten door elkaar in een pan. Kook de massa al roerende tot het gaat borrelen en zet het vuur laag. Roer net zo lang, tot je een dikke, glanzende pap hebt, dit duurt ongeveer 10 minuten. Hang onder tussen een vergiet boven een pan met koud water, stort de pap in het vergiet en duw met een houten lepel de pap door de gaatjes. Verschoon het water een paar keer. Verdeel de tjendol over 5 longdrinkglazen en vul de glazen aan met geschaafd ijs, kokosmelk en de goela djawa stroop. Moesson #1 juli(1).indd 19

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 19