De Indonesische keuken moet worden gewaarborgd. Met
die gedeelde overtuiging is een samenwerking tot stand
gekomen t^sse^^e SIR en het ROC van Amsterdam. In oktober
2008 begint een twee jaar durende ^oksopleiding waarin
leerlingen worden klaargestoomd totfolledig volwassenkok*-
gediplomeerd in zowel deNederlandse als de Indonesische
keuken. Er zijn twee mogelijkheden: vier dagen werken in een
SIR-restaurant en één dag naayjitiool óf dagonderwijs en de
stage lopen bij de SIR. Opleidingsmanager Theo Moolenaar:
'Door kennis over te dragen, proberen we de Indonesische
keuken in huis te haten én te behouden.'
DOOI MANDY
MENSINGH FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE LIGTENBERG
Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants)
bestaat sinds 1990 en verenigt 12 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen
dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn.
juli 2008
39
Moesson #1 juli(1).indd 39
24-06-2008 15:42:46