De Indonesische keuken moet worden gewaarborgd. Met die gedeelde overtuiging is een samenwerking tot stand gekomen t^sse^^e SIR en het ROC van Amsterdam. In oktober 2008 begint een twee jaar durende ^oksopleiding waarin leerlingen worden klaargestoomd totfolledig volwassenkok*- gediplomeerd in zowel deNederlandse als de Indonesische keuken. Er zijn twee mogelijkheden: vier dagen werken in een SIR-restaurant en één dag naayjitiool óf dagonderwijs en de stage lopen bij de SIR. Opleidingsmanager Theo Moolenaar: 'Door kennis over te dragen, proberen we de Indonesische keuken in huis te haten én te behouden.' DOOI MANDY MENSINGH FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE LIGTENBERG Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants) bestaat sinds 1990 en verenigt 12 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn. juli 2008 39 Moesson #1 juli(1).indd 39 24-06-2008 15:42:46

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 39