r
Bijgerecht: Ikan
pedah goreng
Docent Axel van
de Ven en student
Hill-chen Man
Moesson #1 iuli(1).indd 41
(GEBAKKEN GEZOuTEN VISJES)
ingrediënten:
- 100 gram kleine gezouten visjes
(grondels of spiering)
- 1 kopje melk of water
- 3 eetlepels sesamolie
- 2 rode lomboks
- 1 teentje knoflook
- 1 mespuntje kentjoer poeder
- 1 mespuntje ketoembar
- 1 takje selderij
Bereidingswijze:
Leg de visjes een uur in de melk. Haal ze er
dan uit en maak ze goed droog. Verwijder de
zaden uit de lombok en snijd de lombok in
heel dunne reepjes. Snijd de selderij fijn en
het teentje knoflook heel fijn. Verwarm in een
wadjan de sesamolie goed heet. Doe de visjes
hierin en roer op een hoog vuur alle ingre
diënten snel en goed door elkaar. Laat de visjes
niet verbranden; het wokken gaat razendsnel
omdat de olie heel heet moet zijn. Serveer
direct op een bord of schaal met eventueel een
schijf citroen.
juli 2008
41
24-06-2008 15:45:19