r Bijgerecht: Ikan pedah goreng Docent Axel van de Ven en student Hill-chen Man Moesson #1 iuli(1).indd 41 (GEBAKKEN GEZOuTEN VISJES) ingrediënten: - 100 gram kleine gezouten visjes (grondels of spiering) - 1 kopje melk of water - 3 eetlepels sesamolie - 2 rode lomboks - 1 teentje knoflook - 1 mespuntje kentjoer poeder - 1 mespuntje ketoembar - 1 takje selderij Bereidingswijze: Leg de visjes een uur in de melk. Haal ze er dan uit en maak ze goed droog. Verwijder de zaden uit de lombok en snijd de lombok in heel dunne reepjes. Snijd de selderij fijn en het teentje knoflook heel fijn. Verwarm in een wadjan de sesamolie goed heet. Doe de visjes hierin en roer op een hoog vuur alle ingre diënten snel en goed door elkaar. Laat de visjes niet verbranden; het wokken gaat razendsnel omdat de olie heel heet moet zijn. Serveer direct op een bord of schaal met eventueel een schijf citroen. juli 2008 41 24-06-2008 15:45:19

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 41